ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ATHENS INDYMEDIA

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ATHENS INDYMEDIA

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ

Η ομάδα μας καταδικάζει την εκφοβιστική «παρέμβαση»-επίθεση του Ρουβίκωνα στο απολογιστικό σώμα της συνέλευσης του Athens Indymedia.

Καθένας και καθεμιά δικαιούται να δημοσιεύσει τη θέση του/της στο indymedia, αρκεί να μην παραβιάζει την πολιτική δημοσίευσης του μέσου. Η χωρίς εξαιρέσεις προάσπιση της ελευθερίας του λόγου κι η προβολή των διαφορετικών θέσεων κι απόψεων είναι αυτή που δίνει στο συγκεκριμένο μέσο την αξία και το σκοπό του. Αν θέλουμε ειδήσεις λογοκριμένες ή φιλτραρισμένες, έστω με «κινηματικά» κριτήρια, μπορούμε κάλλιστα να απευθυνόμαστε στο ΣΚΑΙ…

Χορτάσαμε τα τελευταία χρόνια κι ιδίως την τελευταία τριετία από παρεμβάσεις υπέρμαχων της «ελευθερίας» ή της «υγείας», που με τον έναν τρόπο ή τον άλλο επιχείρησαν να μας φιμώσουν ή να μας λασπολογήσουν, ακόμα και με ασφαλίτικες πρακτικές.

Η συμπεριφορά του Ρουβίκωνα επιχειρεί να φέρει στον χώρο του κινήματος τη λογοκρισία και την αυτολογοκρισία και να πετύχει την με μάτσο/πατριαρχικό τρόπο επιβολή του στον «χώρο».

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που ομάδα που εντάσσει εαυτή στο ευρύτερο, ανταγωνιστικό κίνημα, επιχειρεί με τη βία να λύσει τις διαφορές της και στερούμενη επιχειρημάτων να επιβάλει την άποψή της δια ροπάλου. Πρακτικές που δεν αντέχουν ούτε καν στα στοιχειώδη στεγανά της αστικής δημοκρατίας…

Θυμίζουμε το bullying που δέχτηκαν μέλη της ομάδας μας την 13/01/2022 στα πλαίσια αφισοκόλλησης στα Εξάρχεια αφίσας πορείας ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ (περισσότερα στο https://contradystopia.blogspot.com/2022/01/blog-post_45.html) από μέλη της ταξικής αντεπίθεσης και της pasamontana.

Θυμίζουμε ακόμη την «παρέμβαση»-επίθεση των ίδιων ομάδων εν είδει πανεπιστημιακής-υγειονομικής αστυνομίας την 27/02/2022 στο ΑΚΝ  σε βιβλιοπαρουσίαση του Φώτη Τερζάκη (περισσότερα στο https://contradystopia.blogspot.com/2022/02/blog-post_28.html), φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να φτύσουν τον ομιλητή.

Οι συμπεριφορές αυτές κατ’ εμάς μόνον κατ’ επίφαση διαφέρουν από τις επιθέσεις φασιστών.

Μάθαμε βέβαια με το σκληρότερο τρόπο την τελευταία τριετία ότι ο τραμπουκισμός κι η λογοκρισία δεν είναι πια αποκλειστικό προνόμιο των φασιστών.

Και αυτό είναι το ευρύτερο ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τον «χώρο»…

CONTRA DYSTOPIA