ΠΕΡΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ

Μέλη της ομάδας χθες, 13/01/22, πραγματοποίησαν αφισοκόλληση της αφίσας μας για την πορεία της 15/01/22 στα Εξάρχεια και δέχτηκαν bulling από ομάδα νεαρών ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Τα άτομα αυτά με τόνο και εκφράσεις προσβλητικές, χωρίς πραγματικά επιχειρήματα και με κοινές χριστοπαναγίες και μπινελίκια επιτέθηκαν φραστικά στα μέλη μας. Αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων (και απαντήθηκαν) οι γνωστές ανοησίες περί Συντάγματος και προπάτρια, ανακατεμένες με κριτικές για την χρήση του όρου απαρτχάιντ, κυβερνητικού τύπου θανατολογία (20.000 νεκροί, θα πεθάνουμε όλοι κλπ) και διαστρεβλωμένες ανοησίες περί ταξικής συνείδησης.

Για πολλοστή φορά να αναφέρουμε ότι εμείς καλέσαμε πρώτοι την 14/7 και δεν θα ανακαλούσαμε το κάλεσμά μας υπό το φόβο των φασιστών. Ότι δεν κατεβήκαμε μαζί τους, αλλά ήρθαμε σε αντιπαράθεση μαζί τους, φωνάξαμε αντιναζί συνθήματα στα μούτρα τους και εν τέλει τραμπουκιστήκαμε από αυτούς και κάναμε την πορεία μας στην Ερμού. Για όποιον ακόμα τα αμφισβητεί υπάρχουν και αποδεικτικά βίντεο για όλα αυτά…
Τα άτομα αυτά ανήκουν στον φιλοεμβολιαστικό αντιεξουσιαστικό χώρο. Για την ακρίβεια δεν είναι απλά υπέρ των εμβολίων, αλλά στηρίζουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους ως … “επαναστατική πράξη”. Θεωρούν μάλιστα λογική τη θέση σε αναστολή των 7.000 υγειονομικών, παρότι όπως αποδείχθηκε κι οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί κολλάνε και μεταδίδουν σωρηδόν τη γρίπη της όμικρον. Αναπαράγουν δε υλικό και ρητορική του Χατζηστεφάνου και του Γεροτζιάφα και έχουν καταπιεί αμάσητη την κυρίαρχη, κρατική προπαγάνδα.
Το ενδιαφέρον δεν είναι οι επικίνδυνες απόψεις τους περί υποχρεωτικότητας, προϊόν προφανώς της ομαδικής παράκρουσης στην οποία έχουν περιπέσει την τελευταία διετία, αλλά το ήθος και το ύφος με το οποίο κυκλοφορούν στα Εξάρχεια ως σαν να ήταν τσιφλίκι τους και το οποίο για να λέμε την αλήθεια λίγο μόνο διαφέρει από τους προπάτρια (οκ, δεν έχουν φτάσει ακόμα να ρίχνουν κρανιές). Ο δε φανατισμός και το μίσος που διαπνέουν είναι φαινόμενα ανησυχητικά.
Δεν έχει καμία σημασία η άποψη της κάθε συλλογικότητας. Όταν όμως τραμπουκίζεις σαν φασίστας, ε, ποια είναι τελικά η διαφορά σου; Τα Εξάρχεια αποτελούν διαχρονικά το επίκεντρο του ελευθεριακού χώρου, όπου η καθεμία κι ο καθένας εκφράζεται όπως επιθυμεί, πάντα με σεβασμό στην διαφορετικότητα. Η καταπάτηση αυτής της θεμελιώδους αξίας αποτελεί βασικό στόχο του Κράτους και των εντεταλμένων του εδώ και δεκαετίες. Ας αναλογιστούμε όλοι λοιπόν ποιου τους στόχους εξυπηρετούν τέτοιες φασίζουσες συμπεριφορές.
Εμείς πάντως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τα Εξάρχεια για χάρη σας, να το ξέρετε.