ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

Χθες το απόγευμα καμιά 20αριά τραμπούκοι, με υγειονομικές μάσκες τύπου γουρουνιού (FP2) αυτοαποκαλούμενοι «αναρχικοί / αναρχικές» εισέβαλαν στο ΑΚΝ σε βιβλιοπαρουσίαση του Φώτη Τερζάκη, νομίζοντας ότι κάνουν «παρέμβαση» σε εκδήλωση της ομάδας μας.
Αυτό που οι ίδιοι καλούν «παρέμβαση» βέβαια δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ένας φτηνός τραμπουκισμός με ύβρεις για τη μη χρήση μάσκας και προκλήσεις σε σωματική βία, ενώ έφτασαν στο σημείο πριν αποχωρήσουν άπραγοι να φτύσουν τον κεντρικό ομιλητή, Φώτη Τερζάκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα άτομα αυτά, χωρίς να τολμούν καν να πουν αν και ποιες ομάδες εκπροσωπούν, τραμπουκίζουν (βλ. https://contradystopia.blogspot.com/2022/01/blog-post_45.html). Μιλάμε για άτομα με ξεκάθαρη φασιστική νοοτροπία και συμπεριφορά, ανίκανα όχι απλά να σεβαστούν την ελευθερία του λόγου των άλλων, αλλά ακόμα και να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε απόπειρα διαλόγου.
Φώναξαν τα συνθήματά τους, προϊόν τυφλής αναπαραγωγής της κυβερνητικής προπαγάνδας, μοίρασαν το παραληρηματικό, ανορθόγραφο κι ασύντακτο κείμενό τους (μια μείξη θανατολογίας με ταξική ανάλυση επιπέδου δημοτικού συνδυασμένη με την προσποιητή αγωνία τους για το ΕΣΥ, το οποίο είχαν χεσμένο 2 χρόνια τώρα) κι εν τέλει αποχώρησαν κι η εκδήλωση προχώρησε κανονικά.
Είναι η πρώτη φορά που ανώνυμοι, αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, εισβάλλουν, τραμπουκίζουν και καταπατούν το άσυλο του Α.Κ.Ν. σε μια εκδήλωση που δεν ήταν καν δική μας κι ήταν αποφασισμένη από τη συνδιαχειριστική του Α.Κ.Ν, έχοντας μάλιστα το θράσος να θέτουν ως δικαιολογητική βάση της πράξης τους αυτής την υπεράσπιση του ασύλου!
Κι αυτό προφανώς είναι ζήτημα που αφορά όλο τον χώρο.
Αυτό που είδαμε εμείς χθες με την εισβολή αυτή της νέας, άτυπης πανεπιστημιακής-υγειονομικής αστυνομίας, δεν ήταν παρά η νέα εμπροσθοφυλακή της κυβέρνησης. που απ’ ότι φαίνεται δυστυχώς δεν «φορά» ούτε μπλε, ούτε χακί, ούτε λευκά, αλλά μαυροκόκκινα.
Και επειδή δεν ασχολούμαστε περαιτέρω με την πάρτη τους, αναδημοσιεύουμε την απάντηση της συνέλευσης ενάντια στην βιοεξουσία και την κλεισούρα στο indymedia, με την οποία ταυτιζόμαστε απόλυτα.
Στους δε εισβολείς ένα έχουμε να πούμε:
Η εμβολιολατρεία είναι θάνατος, σκατά στην κοινωνία του θεάματος!
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΣΤΟ INDYMEDIA: 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΑΚΝ ΣΤΙΣ 27/2/2022 - ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ


Λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση των εκδόσεων Αλήστου Μνήμης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής με θέμα το βιβλίο του Φώτη Τερζάκη για τις «Αντιμαχόμενες θεραπευτικές αντιλήψεις στον σύγχρονο κόσμο», 20 περίπου μασκοφορεμένοι τραμπούκοι που παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι του «αναρχικού κινήματος» και της «τάξης τους», και «υπερασπιστές του πανεπιστημιακού ασύλου», εισέβαλαν με τσαμπουκά στο ΑΚΝ απαιτώντας να κάνουν «παρέμβαση στην εκδήλωση της Contra Dystopia». Μεταξύ μητσοτακικών προσβολών τύπου «ψεκασμένοι», μάτσο απειλών τύπου «πάμε έξω να παίξουμε ξύλο» σε άτομα που τους απάντησαν, φτυσιμάτων στον κεντρικό ομιλητή, υψηλού επιπέδου πολιτικών επιχειρημάτων τύπου «βγάλε τα τσιπάκια» και βλακωδών ειρωνειών στην είσοδο στον κόσμο που ερχόταν να παρακολουθήσει την εκδήλωση, διάβασαν και την εξής προχειρογραμμένη, ασύντακτη και ακατανόητη «καταγγελία» [https://athens.indymedia.org/post/1617255/ ]

Οφείλουμε αρχικά να αναδείξουμε τη γελοιότητα της συγκεκριμένης «παρέμβασης» από την άποψη ότι έγινε σε εκδήλωση που δεν τη διοργάνωσε η Contra Dystopia! Οφείλουμε κατά δεύτερον να αναδείξουμε το θρασύδειλο χαρακτήρα της τραμπούκικης «παρέμβασης»-επίθεσης αφού οι «παρεμβασίες» φόραγαν όλοι ανεξαιρέτως μάσκες και όταν ρωτήθηκαν σε ποιες συλλογικότητες συμμετέχουν αρνήθηκαν να απαντήσουν λέγοντας γενικόλογα ότι ανήκουν σε διάφορες ομάδες του αναρχικού χώρου. Δε θα ασχοληθούμε με το να απαντήσουμε στις φοβέρες φιλοκρατικές ανακρίβειες του κειμένου μία-μία. Έχουμε αναδείξει και αλλού [βλ. https://againstbiopowerandconfinement.noblogs.org/files/2021/12/brochure-ugeia-emvolia-2.pdf] γιατί η κρατική διαχείριση της πανδημίας (με επιβολή λοκντάουν, τηλεργασίας-τηλεκπαίδευσης και αργότερα του έμμεσα ή άμεσα υποχρεωτικού εμβολιασμού) είναι η κρατική πολιτική επίθεσης στο μισθό, το ΕΣΥ και τις συλλογικές προλεταριακές αντιστάσεις και ανάγκες.

Αυτό που έγινε φανερό σήμερα είναι ότι οι πρώην μενουμεσπιτιστές νυν εμβολιολάτρες αναβαθμίζουν τη δράση τους με τραμπούκικες επιθέσεις και προσπάθεια διάλυσης εκδήλωσης- βιβλιοπαρουσίασης, η διενέργεια της οποίας είχε αποφασιστεί από τη συνδιαχειριστική του ΑΚΝ, όπως και κάθε άλλη που διεξάγεται στο χώρο. Επίθεση που είχε χαρακτήρα εισβολής σε κατειλημμένο κινηματικό στέκι που απειλείται με κρατική καταστολή [βλ. https://againstbiopowerandconfinement.noblogs.org/post/2022/02/17/yperaspisi_akn_kinimatikes_xriseis/]. Να γίνει σαφές ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα 20 άτομα εμπροσθοφυλακής που αμολήθηκαν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αλλά και οι ιδεολογικοί και ηθικοί τους καθοδηγητές [βλ. π.χ. https://againstbiopowerandconfinement.noblogs.org/post/2022/01/04/rouf/]. Να διευκρινίσουμε επίσης ότι η Contra Dystopia συμμετέχει στην πρωτοβουλία ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ. Οι συνελεύσεις της πρωτοβουλίας στεγάζονται στο ΑΚΝ στο οποίο διοργανώθηκε από την ίδια και διήμερο εκδηλώσεων [βλ. https://againstbiopowerandconfinement.noblogs.org/post/2021/11/25/2hmero-ekd/ ] Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για καταφανώς αντικινηματική και εκτός πολιτικών διαδικασιών επίθεση που επιχειρεί να επιβάλλει της δική της σταλινική οπτική για τους αγώνες και να καταργήσει οποιαδήποτε κριτική στη φθηνή και επωφελή για το κεφάλαιο κρατική διαχείριση της πανδημίας, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα.

Πρόκειται ακόμη για μια ιδιοκτησιακής λογικής, τραγελαφική απόπειρα «επανοικειοποίησης» του χώρου στο όνομα της «υπεράσπισης του ασύλου», παρακάμπτοντας τη συνδιαχειριστική συνέλευση του ΑΚΝ. Ο χώρος του ΑΚΝ παρέμεινε ανοιχτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, κόντρα στη γενικευμένη πρακτική εγκατάλειψης κινηματικών χώρων τα δύο τελευταία χρόνια, χάρη στην επιμονή των ομάδων που το συνδιαχειρίζονται.

Τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν καμία θέση ούτε στο ανταγωνιστικό κίνημα ούτε στο ΑΚΝ. Η απάντηση μας θα δοθεί όπως πάντα με τους αγώνες μας ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας, ενάντια στις περιφράξεις και τη λογοκρισία στα πανεπιστήμια (από όπου κι αν προέρχονται) και ενάντια στη μείωση του (κοινωνικού) μισθού. Αγώνες που είναι σαφές ότι ενοχλούν τους τραμπούκους και τους ιδεολογικούς καθοδηγητές τους.

Δημοσιεύουμε αυτή την καταγγελία και τους ζητάμε να αποκαλύψουν δημόσια τα πρόσωπά τους, όπως ακάλυπτα ήταν και τα πρόσωπα αυτών εναντίων των οποίων επιτέθηκαν. Τους ζητάμε να κατονομάσουν τις συλλογικότητες από τις οποίες προέρχονται, μιας και δήλωσαν ότι προέρχονται από «διάφορες συλλογικότητες του αναρχικού χώρου». Ώστε να ξέρουμε όλοι ποιος είναι ποιος. Απαιτούμε οι ανώνυμοι επιτιθέμενοι να κατεβάσουν τις μάσκες και να πάρουν την ευθύνη των πράξεων τους.

Συνέλευση ενάντια στη Βιοεξουσία και την Κλεισούρα,

(συνδιαχειρίστρια ομάδα του ΑΚΝ που είχε την ευθύνη διαχείρισης του χώρου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.)