Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ

«[...] Αφού το ελληνικό κράτος, λοιπόν, σιγουρεύτηκε στα μέσα Δεκεμβρίου πως μπορεί να συνεχίσει να αναλαμβάνει το κόστος μιας οργανωμένης αναδιάρθρωσης συνέχισε στον δρόμο που χάραξε η πρώτη Covid-19. 
Κάπως έτσι η «Ο» από αρνάκι έγινε τίγρης. Όλοι/ες έπρεπε να κάνουν τεστ για να μπουν στο ελληνικό κράτος, ανεξάρτητα του αν είχαν υποκύψει ή όχι στον εκβιασμό του εμβολίου. Στη συνέχεια, έμαθαν πως η «Ο» δεν ανιχνεύεται τόσο εύκολα από τα self και τα rapid τεστ. Μετά άκουσαν πως αν τρέχει η μύτη σου Δεκέμβρη μήνα πρέπει να ξεκινήσεις να συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις Covid-19. Και, φυσικά, πως επειδή έρχονται μέτρα τον Ιανουαρίου πρέπει να να καταναλώσεις το δώρο Χριστουγέννων μέσα στον Δεκέμβρη. 
Και, κάπως έτσι, φτάσαμε να γράφουμε αυτές τις γραμμές στις 3.01.2022 με υποχρεωτική μασκοφορία στο δρόμο, υποχρεωτική διπλή μασκοφορία στα ΜΜΜ και τα super market, ένα πολύπλοκο και ασαφές πρωτόκολλο για την «καραντίνα» ή την «απομόνωση» των «κρουσμάτων», την εστίαση να κλείνει στις 24.00, την αστυνομία να ιδρύει «covid task force» 10.000 μπάτσων και την «προοδευτική νεολαία» περήφανα να επιδεικνύει πως κάνει τεστ κάθε φορά που βήχει και πως αφότου πάρταρε όσο μπορούσε, τώρα περνάει καλά και με καραόκε. 
Πόσες φορές θα παίξουμε την ίδια πίστα αναρωτιόμαστε και αρχίζουμε να κυλάμε ξανά την πέτρα μας προς την κορυφή του βουνού. Το νιώθουμε λίγο αλλά δεν είναι έτσι. Το 2022 μας βρίσκει με τους οπαδούς να καλούν συγκεντρώσεις ενάντια στο κλείσιμο των γηπέδων. Με το πρόγραμμα εμβολιασμού να συναντάει μειοψηφικές αλλά πολιτικά σημαντικές αντιστάσεις. Και με μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης να μην είναι διατεθειμένα να σταθούν κάτω από τις αριστερές διαμεσολαβήσεις καθώς νιώθουν το καπιταλιστικό αποτύπωμα της κρίσης να γράφεται πάνω τους. 
Μερικές φορές, με ένα σωστό ερώτημα, η συνείδηση συναντά το βίωμα. Ή –ακόμα καλύτερα– μέσω τη συμμετοχής σε μια διαδήλωση ή με την ανάγνωση μιας αφίσας. Παραπάνω προσπαθούμε να διατυπώσουμε αυτό το ερώτημα. Όσο για τα υπόλοιπα, ευτυχώς όλο και πιο συχνά τα συναντάμε στο δρόμο. Περισσότερο; Πιο εύστοχα; Καλύτερα; Αυτός είναι στόχος. Κι αυτόν τον στόχο έχουμε θέσει.»
Για να διαβάσεις όλο το editorial: https://antifacommunity.gr/wp-content/uploads/2022/01/08-trvs_editorial.pdf