ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ 22/01/22

Λάβαμε:

Σάββατο 22/1: Ενάντια σε ακρίβεια, λοκντάουν, πιστοποιητικά, πρόστιμα, αναστολές εργασίας και διαχωρισμούς 

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τον αμείλικτο πόλεμο της σε ολόκληρη την κοινωνία. Κάθε μέρα που περνά, εφαρμόζεται ή εξαγγέλλεται ένα ακόμα αντιλαϊκό μέτρο.

Την ώρα που ακρίβεια εκτινάσσεται σε βασικά είδη διαβίωσης όπως το ρεύμα, φυσικό αέριο αλλά και στα είδη πρώτης ανάγκης στα σουπερμάρκετ, η υγεία και η εκπαίδευση αφήνεται να διαλυθεί από υποχρηματοδότηση και ιδιωτικοποιήσεις. Αντί να ενισχύεται η πρόνοια, εκατομμύρια ξοδεύονται σε στρατιωτικές και αστυνομικές δαπάνες ή καταλήγουν σε παπαγαλάκια από τις «λίστες Πέτσα» για να σιωπούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Η Κορονοϋστερία έρχεται να αποκρύψει τις αντιλαϊκές επιθέσεις και να δημιουργήσει «αόρατους» εχθρούς. Εδώ και δύο χρόνια στοχοποιούνται αυτοί που «δεν φοράνε μάσκα», «που δεν προσέχουν», «που δεν εμβολιάζονται». Πέρυσι είχαμε τα πρόστιμα για «άσκοπη μετακίνηση», πλέον θα έχουμε ένα οριζόντιο 100€ μηνιαίως για όποιον αμφιβάλει ή διαφωνεί με το εμβόλιο. Είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα τα αφεντικά νομιμοποιούν απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων χωρίς την παραμικρή αποζημίωση. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπλώσει ένα διαρκές σύστημα ελέγχου και πειθάρχησης. Οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε σεκιούριτι για τα «νόμιμα υγειονομικά πιστοποιητικά». Στις σχολές ετοιμάζονται «τουρνικέ» ελεγχόμενης εισόδου. Η διασκέδαση ανοιγοκλείνει ώστε να απομείνει μόνο ένα «ευπρεπής» τρόπος χωρίς όρθιους, εκκωφαντική μουσική και «αλήτικες» συμπεριφορές. Οι φυλακές και τα προσφυγικά καμπ παραμένουν ερμητικά κλειστά με το άλλοθι του υγειονομικού ελέγχου. 

Η τακτική «θα λογαριαστούμε μετά» κλείνει δύο χρόνια και δεν απαντά σε τίποτα. Συνεχίζουμε τους αγώνες που έκαναν την Πρωτομαγιά και το Πολυτεχνείο του 2020, τις κινητοποιήσεις της Νέας Σμύρνης που έσπασαν το λοκντάουν. 

Εμπνεόμαστε από τις διεθνείς κινητοποιήσεις στην Ευρώπη και αναζητούμε τη μαζική επανεμφάνιση του εργατικού, ταξικού κινήματος που θα βάλει ένα τέλος στην διαμόρφωση ενός Αστυνομικού Κράτους. Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές Συγκέντρωση το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλ. Συντάγματος γωνία Μεγάλη Βρετανία