Ο "ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ"

Σχόλιο του δημιουργού: 

Μια πρώτη αφορμή για το σκίτσο αυτό στάθηκε ένας ιντερνετικός διάλογος που έπεσε στην υπόληψη μου, όπου δυο άτομα ανωτάτου μορφωτικού επιπέδου αναρωτιόντουσαν τι εταιρείας να είναι η επόμενη ενισχυτική τους δόση, συγκρίνοντας τα ποσοστά προστασίας (με νούμερα παραπλήσια αυτών του σκίτσου).

Κανένας προβληματισμός φυσικά ότι "αναγκάζονται" να κάνουν πολλαπλές ενισχυτικές δόσεις κάθε τρεις και τέσσερις μήνες ενός εμβολίου που δήθεν θα τους προστάτευε κατά 98%.

Μια δεύτερη αφορμή ήταν μια χυδαία "χιουμοριστική" εικόνα του περασμένου χρόνου, όπου ένας "αρνητής", "συνωμοσιολόγος" (ή με ότι τέλος πάντων βάφτιζαν όσους δεν συναινούσαν στα μέτρα που επέβαλαν οι ειδικοί του κράτους) έκανε δήθεν έρευνα με το κινητό του την ώρα της τουαλέτας.

Οι περισσότεροι που πόσταραν γελώντας το συγκεκριμένο "αστείο" βέβαια δεν είχαν κάνει καν τον κόπο να ψάξουν ή να διαβάσουν κάτι μόνοι τους που να μην προέρχεται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς που προβάλουν. 

Το σχέδιο είναι αντίγραφο του αγάλματος "Ο σκεπτόμενος άνθρωπος" του Ροντέν. Το όνομα ορθολογιστής προέκυψε επειδή κάποιοι έχουν βαφτίσει το τελευταίο διάστημα ορθολογισμό την υπακοή στα συμφέροντα των πολυεθνικών και τη συνενοχή στην κρατική θανατοπολιτική.

https://www.kyriakosmauridis.gr/index.php/el/alla-erga/mikra-sxolia/item/561-orthologisths