22.10.22 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Συμμετέχουμε και καλούμε για τη συγκέντρωση της Συνέλευσης Αδιαμεσολάβητης Δράσης Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου στην πλατεία Καισαριανής το Σάββατο 22.10.2022 ώρα 12.00

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ “ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ” ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ

Περάσαμε 2,5 έτη πολεμικής συνθήκης ενάντια στον «αόρατο εχθρό», στοχοποιούμενοι, αποκαλούμενοι ψεκασμένοι, συνωμοσιολόγοι κι ακροδεξιοί, τιθέμενοι σε διαρκή πιστοποίηση της υγειονομικής μας κατάστασης, σε αναστολές εργασίας κι απολύσεις. Κάποιοι, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, αυτοί που κάποτε το καθεστώς καλούσε «ήρωες», παραμένουν από το Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι τουλάχιστον το Δεκέμβρη του 2022 σε κατάσταση ομηρίας και βιώνουν ήδη καιρό στο πετσί τους τη νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μας πουλάνε, την ενεργειακή κι επισιτιστική κρίση.

Την ώρα που το εξαρχής γελοίο αφήγημά τους κατέρρευσε βάναυσα σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, οι έμμεσες συνέπειες της διαχείρισης covid ήρθαν για να μείνουν: συγχώνευση ιδιωτικού κι εργασιακού βίου (λέγε με τηλεργασία), μείωση μισθών, κεκαλυμμένες απολύσεις (ή μη προσλήψεις) για υγειονομικούς λόγους, οικονομική και ψυχολογική εξάντληση των εργαζόμενων με τα άχρηστα και περιττά εβδομαδιαία ράπιντ τεστ. Μας ζητάνε τώρα να “ισοπεδώσουμε” την ενεργειακή καμπύλη, μειώνοντας την κατανάλωση, ενώ αυτοί καίνε δάση για να χτίσουν ανεμογεννήτριες και επενδύουν στα πυρηνικά στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης».

Μας προετοιμάζουν, όπως μας λένε ευθέως, για έναν «κατοχικό χειμώνα», που ο μισθός αντικαθίσταται βαθμιαία από vouchers, επιδόματα και passes κάθε είδους, με τελικό στόχο την κατάργηση του μισθού και την αντικατάστασή του από το περιβόητο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», ένα διαρκές pass ελάχιστης επιβίωσης, χορηγία του εθνικού κι υπερεθνικού νεοδεσποτισμού, που αναγεννήθηκε και γιγαντώθηκε στα χρόνια του ιού. Ταυτόχρονα, το social credit system και οι διαχωρισμοί που παράγει και βιώσαμε ήδη, επεκτείνεται σε όλο το φάσμα του κοινωνικού.

Η καπιταλιστική «κρίση» ή ορθότερα η καπιταλιστική αναδιάρθρωση, που ξεκίνησε με τα μνημόνια και κορυφώθηκε με το κυρίαρχο αφήγημα που χτίστηκε τα τελευταία 2,5 έτη, συνεχίζεται με τον ρωσοουκρανικό πόλεμο και την εκατέρωθεν μεθοδευμένη παράτασή του, για να πάρει τη μορφή σήμερα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΜΑΧΗΤΙ Ο,ΤΙ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ;

Contra dystopia