ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Η Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας γνωρίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε μία απεργία πείνας για τον οργανισμό και την υγεία του κάθε ανθρώπου, σαν υγειονομικοί υπάλληλοι είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες τακτικές παρόλα αυτά συμμεριζόμαστε και κατανοούμε την απογοήτευση την πικρία αυτών των συναδέλφων που η τεράστια αδικία τους ώθησε σε αυτό το σημείο.

Η σκέψη η καρδιά και το μυαλό μας βρίσκονται δίπλα σας, είμαστε στο πλευρό σας. 

Ουσιαστικά αυτές οι ανάλγητες και άνευ λογικής αποφάσεις εκ μέρους του κράτους  έσπρωξαν τους συναδέλφους και συναγωνιστές στα άκρα. 

Αυτή την στιγμή πετούν στον Καιάδα χιλιάδες υγειονομικούς χωρίς μισθό ένσημα ασφάλεια και δυνατότητα εργασίας …

Αυτούς και τις οικογένειές τους…

Δυστυχώς όμως η παντελής αφωνία και αδιαφορία εκ μέρους συλλογικών συνδικαλιστικών οργάνων, ΜΜΕ κοινωνικών και πολιτικών φορέων είναι πρωτοφανής! 

Κάποτε με το παραμικρό κατέβαιναν στους δρόμους, φωνάζοντας για δικαιώματα και τις ελευθερίες του ατόμου. 

Τώρα, συνάδελφοί  οδηγούνται στην πενία και αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα. 

Θαρρείς και δεν συμβαίνει τίποτα. 

Η αρωγή και η αλληλεγγύη πήγαν περίπατο. 

Τουλάχιστον όμως, έστω και τούτη την ύστατη στιγμή ας κινητοποιηθούν άπαντες. 

Θα πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. 

Την δεδομένη στιγμή που γράφεται η ιστορία  και θα ξαναγραφτεί σε λευκές σελίδες, ελπίζουμε τα ατομικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με ιδρώτα και αίμα να μην χαθούν σε ένα λεπτό με πεισματικές και εκδικητικές αποφάσεις, με την ελευθερία τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα να παραχωρούνται  χωρίς καμία αντίδραση. 

Απαιτούμε :

Να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ οι υγειονομικοί υπάλληλοι σε αναστολή με όλα τα εργασιακά δικαιώματα τους με πλήρη αποζημίωση για τους χαμένους μισθούς μηνών, και με μια μεγάλη συγνώμη από τους υπεύθυνους - ανεύθυνους.

Εκ του συντονιστικού ΠΟΕΥ.