ΜΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 14/7 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 12 Ιουλίου 2021, ο νεοναζί αρχηγίσκος ανακοίνωσε σε στρατιωτικό διάγγελμα του ότι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της συναίνεσης σε ιατρική πράξη είναι κάτι παρωχημένο και για αυτό η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του προσωπικού (υγειονομικού, διοικητικού, παρα-ιατρικού κοκ) σε νοσοκομεία (1/9) και μονάδες ΑμεΑ/Φροντίδας ηλικιωμένων (από 16/8) ερχόταν ως κάτι αυτονόητο κι ηθικά αποδεκτό. 

Στη συνέχεια υποσχέθηκε ότι "θα δώσει ελευθερίες/προνόμια σε όσους τα δικαιούνται", ανακοινώνοντας το νέο θεσμικό ρατσισμό μέσω του διαχωρισμού μαγαζιών σε covid free/αμιγή καταστήματα και μεικτά. Μας επιβεβαίωσε δηλαδή ότι "καθαροί χώροι και σώματα υπάρχουν μόνο σε βρώμικα μυαλά".

Στο ίδιο ύφος, σε απόλυτη συγχορδία, ο χώρος της θεσμικής αριστεράς και του ευρύτερου χώρου [με εξαιρέσεις πάντως] φωτογραφιζόταν με σέλφι στα σόσιαλ μίντια, εύχονταν μεταξύ τους "καλή ανοσία" κι ως εναλλακτικοί "ινφλουένσερς" διατυμπάνιζαν με  τουπέ ότι ο εμβολιασμός είναι στοιχείο "ταξικής αλληλεγγύης" κι ότι το σώμα ανήκει στην κομμούνα. 

Δεν ειπώθηκε, παρά από ελάχιστους, μισή κουβέντα για τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα που μετατράπηκαν εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης σε "προνόμια", δεν γράφτηκε, παρά από ελάχιστους, μισή κουβέντα που να λέει κάτι διαφορετικό επί της ουσίας από το ναζί αφήγημα της υγειονομικής καθαρότητας. 

Έλεγε ο νεοναζί αρχηγίσκος, "είναι αλληλεγγύη ο εμβολιασμός και το σώμα ανήκει στην κοινωνία κι όποιος λέει το αντίθετο είναι ψέκας" κι ερχόντουσαν κάποιοι του χώρου να αναπαράγουν με τα ίδια λόγια το ίδιο παραμύθι, βάζοντας λίγη ταξικότητα μέσα, λίγη σταλινική ιστορία περί εμβολιασμών, λίγη παραποίηση των λόγων του Μαλατέστα και λίγο Γεροτζιάφα και σία (με δηλωμένη σύγκρουση συμφερόντων με φαρμακευτική εταιρεία) για κύρος... 

Καθολικός εμβολιασμός ακόμα και στα 12χρονα φώναζαν οι ινφλουενσερς, όπως έλεγε και ο Σκέρτσος και λίγους μήνες μετά έχουμε τον αιφνιδιαστικό πρώτο θάνατο 15χρονου παιδιού, δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό και δεν ξέρουν καν το όνομα του, γιατί δεν έπεσε στα Εξάρχεια από τα πυρά μπάτσου, αλλά στην Αρκαδία από το πιο κερδοφόρο προϊόν της Big pharma. 

Για να τελειώνουμε λοιπόν: 

Στις 14 Ιουλίου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα από ένα ετερόκλητο πλήθος, ως πολιτική αντίδραση δυο ημέρες μετά τις νεοναζί εξαγγελίες περί υγειονομικής καθαρότητας και "καθήκοντος" να δίνεις ως θυσία το σώμα σου στην κοινωνία. 

Τα καλέσματα δεν ανήκαν σε ένα πολιτικό σχήμα, δεν είχαν μόνο σταυρούς και παπάδες, όπως ήθελαν να προβάλλουν τα ΜΜΕ κι η φυλλάδα της Αυγής. Τα καλέσματα, όπως και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, ήρθαν ως απάντηση στις εξαγγελίες από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα, όπου μέσα σε αυτό ήταν ανένταχτος κόσμος, κόσμος από την αριστερά που έψαχνε με τα κιάλια μια σκεπή, για να εκφράσει τις διαμαρτυρίες του στον κοινωνικό ρατσισμό κι αυταρχισμό κι υπήρχαν τελευταίες μέρες και καλέσματα από φασίστες κι ακροδεξιούς. 

Αυτά τα έχουμε ξαναζήσει στα χρόνια του μνημονίου με τη χούντα των γραβατωμένων. Στη χούντα με τις λευκές μπλούζες η ιστορία του ετερόκλητου πλήθους επαναλαμβάνεται. Το κουστούμι της χούντας αλλάζει, όχι η ουσία, κι ο καθένας προβάλλει τις εναντιώσεις του από άλλο μετερίζι κάθε φορά. 

Η Contra dystopia μαζί με άλλες (λίγες) συλλογικότητες αποφάσισε να πάρει τη θέση της στο δρόμο και να σταθεί απέναντι σε δυο μέτωπα κατά του φασισμού. Το ένα ήταν απέναντι στον επιβαλλόμενο υγειονομικό φασισμό που ερχόταν από το κυβερνητικό στρατόπεδο με την αρωγή όλης της αντιπολίτευσης και το άλλο απέναντι σε μπλοκ φασιστών (όπως Propartia) στο Σύνταγμα που καρπώνονταν τη συνθήκη, όπως έκαναν με τα μνημόνια, για να βγάλουν κι άλλο δηλητήριο. Οι μάχες λοιπόν με τις όψεις του φασισμού είναι σε πολλαπλά επίπεδα και το κείμενο μας καλούσε τον κόσμο να αντιταχθεί σε αυτές. 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πρώτα καλέσαμε εμείς κι οι άλλες συλλογικότητες που κατέβηκαν στο δρόμο μαζί μας και μετά οι νεοναζί της propatria. Η πληροφόρηση δε που λάβαμε από τον χώρο ήταν ότι οι propatria είναι μια ομάδα 30-50 ατόμων, ανάξια λόγου, που δεν θα τολμούσε τελικά καν να κατέβει. Συνεπώς θα ήταν πολιτικά ποταπό να ακυρώσουμε τη συγκέντρωσή μας υπό την αόριστη απειλή τους. Εν τέλει βέβαια κατέβηκαν κι οι Κασιδιαραίοι κι οι νεοναζί συνολικά ανήλθαν σε παραπάνω από 300 άτομα. Έχουμε ήδη αναρτήσει τις εντυπώσεις μας από τη συγκέντρωση της 14/7 στο https://contradystopia.blogspot.com/2021/07/blog-post_15.html. 

Το ότι πήραμε το πανό μας και φωνάξαμε αντιναζί συνθήματα μέσα στα μούτρα των ναζί δεν το λες και σύμπραξη, ούτε ότι κατεβήκαμε μαζί αγκαζέ! Απόδειξη για όποιον το αμφισβητεί εδώ: https://contradystopia.blogspot.com/2021/07/blog-post_16.html.

Ούτε το ότι μετά τη συμπλοκή μαζί τους μοιράζαμε το κείμενο μας στην Ερμού σε εργαζόμενους που σε λίγο καιρό θα εκβιάζονταν να κάνουν μια ιατρική πράξη χωρίς συναίνεση για να μην μείνουν άνεργοι (το κείμενό μας που μοιράστηκε στην Ερμού εδώ: https://contradystopia.blogspot.com/2021/07/blog-post_8.html).

Αυτές τις γελοιότητες μπορεί κάποιος να τις φανταστεί όταν λαμβάνει την πληροφόρησή του από τη συστημική αριστερά κι αναλώνεται σε στείρα κι εκ του μακρόθεν κριτική, αφήνοντας χώρο δια της απουσίας του στους ακροδεξιούς και στους ναζί να καρπώνονται το δρόμο, ενώ αυτός έχει σκύψει το κεφάλι για την απόκτηση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού...

Για να τελειώνουμε λοιπόν με τις αθλιότητες: 

Δεν απολογούμαστε αλλά εξηγούμαστε.

Η απόφασή μας να κατέβουμε τότε στο Σύνταγμα, απόφαση που δεν πήραμε ελαφρά τη καρδία, αλλά μετά από συζητήσεις, απόφαση που ηθικά ήταν η μόνη δυνατή, γιατί όταν καλείς δεν ακυρώνεις και γιατί το δίκαιο δεν υποχωρεί προ του αδίκου,  καίτοι εκ του αποτελέσματος κρινόμενη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εσφαλμένη, άσκησε πίεση κι άνοιξε το δρόμο για συζητήσεις μεταξύ ομάδων και συλλογικοτήτων για να κατέβουν στο δρόμο, βάζοντας έτσι ένα μικρό έστω λιθαράκι και για την πορεία του χώρου της 2/10/21 στο Μοναστηράκι. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την πορεία αυτή και δεν θα αφήσουμε να την χαλάσει ένας πόλεμος εντυπώσεων.

Και επειδή στο δρόμο ο καθένας παίρνει τη θέση που του αναλογεί για να σπάσει ο (βιο)τρόμος, θα είμαστε εκεί όσες φορές χρειαστεί για να τσακίσουμε το φασισμό, όπου κι αν βρίσκεται κι όποια μορφή κι αν παίρνει, χωρίς να παίρνουμε οδηγίες από τα κέντρα ελέγχου για το τι ορίζεται ως φασισμός, ειδάλλως θα ήμασταν από αυτούς που πιστεύουν ότι ο φασισμός πέθανε με την καταδίκη της χρυσής αυγής, ενώ η σκύλα που τον γέννησε είναι και πάλι σε οργασμό.

Συντροφικά,

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ

Contra Dystopia