ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΘΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Είδαμε χθες ότι σε διάφορες πόλεις της χώρας κατέβηκε ετερογένεια κόσμου που διαδήλωσε μαζικά ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό.
Ας μιλήσουμε όμως πιο συγκεκριμένα για τη συγκέντρωση στην Αθήνα, που την είδαμε από κοντά και που όσο να ναι δείχνει τις εξελίξεις.
Τα συστημικά μίντια την παρουσίασαν σαν συγκέντρωση 300 ψεκασμένων αρνητών και παπαδαριών. Δεν ήταν φυσικά έτσι και το είδαμε όλοι από τις φωτογραφίες που ανέβηκαν...
Η συγκέντρωση ήταν άκρως μαζική. Απλός κόσμος ενώθηκε με Βοβόληδες και παρέλασε στο Σύνταγμα. Παρέα ήταν και οι περισσότεροι καθαρόαιμοι ναζί και φασίστες που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.
Η αριστερά εκπροσωπήθηκε από εμάς και δεν ήμασταν πάνω από 150 άτομα.
Η χθεσινή συγκέντρωση ήρθε να καλύψει το πολιτικό και ιδεολογικό κενό της Αριστεράς, που σε μια κρίσιμη ιστορικά στιγμή της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης συμπράττει με το κρατικό αφήγημα και θέτει η ίδια τον εαυτό της στο περιθώριο των εξελίξεων, βάζοντας ταφόπλακα στην ιστορία και τους αγώνες της.
Μένει να τη νεκραναστήσουμε.
Αν θέλουμε ο αντίλογος στο κυβερνητικό φασισμό να είναι κάτι άλλο από τον ακροδεξιό φασισμό, η ρητορική του οποίου επικράτησε στη χθεσινή συγκέντρωση...
Αν θέλαμε να το παραλληλίσουμε με τους αγανακτισμένους θα λέγαμε ότι αυτή τη φορά υπήρξε μόνο η πάνω πλατεία, από την οποία ξεπήδησε η άνοδος του φασισμού με το μόρφωμα της χρυσής αυγής.
Το κράτος χθες κάλεσε τους φασίστες του για να δώσει το στίγμα της αντιπολίτευσης και κανείς δεν φάνηκε να έχει πρόβλημα με αυτό.
Η αντιπολίτευση που χτίζεται συστημικά στον κυβερνητικό φασισμό είναι η ακροδεξιά ρητορική, όχημα για την διάδοση της οποίας γίνεται έστω άθελά του ο απλός, απογοητευμένος, μπουχτισμένος από τα μέτρα κόσμος.
Όταν ακούς ως κεντρικό σύνθημα το Κούλη παραιτήσου και τίποτα περισσότερο, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει κανένα αξιόλογο πολιτικό στίγμα πίσω από τη μαζικότητα.
Σε κάθε περίπτωση παραμείναμε για λίγο στο Σύνταγμα φωνάζοντας κάτω από τη μύτη των ναζιστών συνθήματα όπως "φόβος πειθαρχία και καταστολή αυτό δεν είναι υγεία είναι φυλακή", "ψωμί παιδεία ελευθερία, με έναν κορονοιό στα πήραν και τα τρία", "οι διαχωρισμοί τσακίζονται στην πράξη αυτό το το απαρτχάιντ ποτέ δεν θα περάσει", "δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία", "σε μια κοινωνία δυστοπική πλέον οι φασίστες καλούνται ειδικοί", "αν δεν αντισταθούμε σε αυτές τις απειλές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές", "το χρέος μας δεν είναι ο εμβολιασμός, είναι η αντίσταση και ο ξεσηκωμός", " όχι υποχρεωτικό εμβολιασμό δικαίωμα στο σώμα μου έχω μόνο εγώ", "σήμερα εγώ αύριο εσύ τους διαχωρισμούς τους κάνουν οι ναζί".
Αμέσως δε μετά το σύνθημα "κυβερνά το θέαμα κι η καταστολή, σπάστε τη τιβί τσακίστε τους ναζί" φάγαμε πέσιμο από τους ναζί, οι οποίοι κατά τα άλλα ήρθαν να ... διαδηλώσουν κατά του κυβερνητικού απαρτχάιντ, ενώ η ύπαρξή τους είναι ο ορισμός του απαρτχάιντ, κι εκδιωχτήκαμε από την πλατεία, αφού πρώτα ο συγκινητικός Φώτης Τερζάκης δέχτηκε χτύπημα με κράνος στο πρόσωπο και μερικοί δικοί μας φραστικό και σωματικό bullying.
Η αντιφασιστική ήταν άφαντη. Ευχαριστούμε πάντως θερμά τα λίγα άτομα από τον χώρο της αναρχίας και της αυτονομίας που εμφανίστηκαν για να μας στηρίξουν. θα ανταποκριθούμε σε παρόμοια καλέσματά σας!
Αποχωρήσαμε από την πλατεία και κάναμε πορεία στην Ερμού μέχρι και το Θησείο που μοιράστηκαν 1500 φυλλάδια με το κείμενο και φωνάξαμε συνθήματα κατά του κυβερνητικού φασισμού και των ναζί.
Ένα είναι το συμπέρασμα από τα χθεσινά.
Αν δεν θέλουμε η λαϊκή αγανάκτηση να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την ακροδεξιά, αν δεν θέλουμε οι αγώνες των τελευταίων 1,5 ετών να πάνε στράφι, αν δεν θέλουμε ο κυβερνητικός φασισμός να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο, οφείλουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε ο κόσμος της αριστεράς να αφυπνιστεί και να συσπειρωθεί έναντι στους επερχόμενους φασισμούς, υγειονομικούς και όχι μόνο.
Απευθύνουμε λοιπόν κάλεσμα σε φορείς της ευρύτερης αριστεράς αλλά και στο κόσμο της να παραδεχτεί τα λάθη του προηγούμενου διαστήματος, να σταματήσει να αναπαράγει τυφλά την κυβερνητική προπαγάνδα για τον ιό, να ξυπνήσει επιτέλους, να συσπειρωθεί και να αντισταθεί.
Αλλιώς η δικτατορία του Κούλη θα είναι ένα ανέκδοτο μπροστά στην επόμενη.
υγ. η φώτο από το δικό μας γκρουπ.