Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

Πνιγόμαστε από παντού. 

Η δυσωδία ενός συστήματος που γεννά και αναπαράγει τη βία σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής αναπαραγωγής μας, μας πολιορκεί πλέον ασφυκτικά. Δεκάδες γυναικοκτονίες το τελευταίο διάστημα, τείνουν να γίνουν καθημερινότητα, με ανατριχιαστικές περιγραφές έμφυλης βίας που εμπνέουν τον επόμενο κακοποιητή με πιο φρικώδη τρόπο. 

Το παζλ του συλλογικού πένθους έρχονται να συμπληρώσουν εκατοντάδες πύρινα μέτωπα σε κάθε δασική έκταση, όπου προσπαθούμε να σωθούμε τρέχοντας και να διασώσουμε κάθε ίχνος ζωής που μπορεί να σωθεί από οργανωμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς στο βωμό της κατ' επίφαση «πράσινης» ανάπτυξης, των αιολικών πάρκων και της τουριστικής ανοικοδόμησης. 

Οι στάχτες του καμένου οικοσυστήματος, μας κλειδώνουν στη συνέχεια μέσα στα διαμερίσματα με κλειστά παράθυρα και καύσωνα, γιατί η ατμόσφαιρα απέκτησε τοξικότητα. Τον χειμώνα, τα αποκαΐδια, μέχρι να αποχαρακτηριστούν με νέα νομοθετήματα, θα πλημμυρίσουν τα πάντα και από αριστερά και δεξιά θα μιλάνε για το άδειο από ευθύνες κέλυφος της κλιματικής κρίσης. Η πράσινη ανάπτυξη θα έρθει να οικοδομήσει κάθε διαθέσιμο χιλιοστό γης και το μόνο πράσινο που θα απομείνει θα είναι σχεδιαστικά διακοσμητικό. 

Η βία συνεχίζεται στις δουλειές μας με απειλές, εκβιασμούς και ωμή παρέμβαση στα σώματα μας, όταν σε κάθε τόνο μας λένε ότι αυτά δε μας ανήκουν και ότι είναι passe να μιλάμε για αυτοδιάθεση. 

Η επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού εκποιεί τα σώματά μας στα σκλαβοπάζαρα των αφεντικών μας ενώ την ίδια στιγμή απαιτούν να δουλεύουμε ανασφάλιστοι με απλήρωτα 15ωρα, μετατρέποντας τις επιχειρήσεις τους σε φυλακές "υγειονομικά εκλεκτών" με το ρατσιστικό αυτοκόλλητο «covid free» χώρος. 

Από τα δικαιώματα περάσαμε στα προνόμια που τα χαρίζει ο μονάρχης σε αυτούς που πειθαρχούν και αξίζουν να κατέχουν το πράσινο πάσο, πιστοποιητικό ελευθερίας πλέον, ως το αποδεικτικό πειθάρχησης στις νέες νόρμες του υγιεινισμού. 

Για όσους τώρα ενηλικιώθηκαν, αντιμετώπισαν εκτός από τα βίαια lockdown και την αποχαύνωση της τηλεκπαίδευσης και της διαρροής των προσωπικών δεδομένων τους, τον ίδιο τους τον αποκλεισμό από ένα εκπαιδευτικό σύστημα στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται η ευθεία σύνδεσή τους με τα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Χιλιάδες μαθητές αυτή τη στιγμή εκβιάζονται ωμά και χυδαία να ξαναμπούν στη διαδικασία των πανελληνίων με τη ματαίωση να κυριαρχεί ή εξαναγκάζονται να βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν την ιδιωτική εκπαίδευση. Όσοι είναι φοιτητές, εκβιάζονται όπως οι εργαζόμενοι να εμβολιαστούν με ένα πειραματικό εμβόλιο που δεν αποτρέπει τη μετάδοση και ευθύνεται για βαριές βλάβες και θανάτους, προκειμένου να επιστρέψουν στα πανεπιστήμια της νέας υγειονομικής καθαρότητας, στα οποία θα τους υποδεχτούν ένστολοι φύλακες του νόμου και της τάξης. Επιστρατεύονται χρηματικές αμοιβές, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια και δωρεάν πρόσβαση σε ταινίες πορνό από το «πρώτο θέμα».

Πρόσφυγες επαναπροωθούνται βίαια κάθε μέρα και στον πάτο του Αιγαίου συνεχίζει να χτίζεται η φαντασιακή ασφάλεια του έθνους, ενώ το τείχος της Ριτσώνας μεγαλώνει τους διαχωρισμούς γεννώντας νέα εσωτερικά τείχη σε κάθε επίπεδο των ζωών μας. 

Απέναντι σε όλες τις βίαιες όψεις έμφυλου, φυλετικού, ταξικού και υγειονομικού διαχωρισμού προσπαθούμε κάθε στιγμή να πάρουμε μια ανάσα να φύγουμε από την ηττοπάθεια και τις διαπιστώσεις και να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της ασφυξίας που είναι ήδη εδώ και μας κυκλώνει κάθε στιγμή σε κάθε κύτταρο της ζωής μας… 

Η δυστοπία είναι ήδη εδώ και το δίλημμα αδυσώπητο: ή εμείς ή αυτοί.