ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ 9/8

Αύριο, 09/08, καλούμε όλο το κόσμο ΜΑΖΙΚΑ στο Σύνταγμα στις 8 το απόγευμα κατά της εγκληματικής κυβέρνησης.
———
Οι εστίες είναι πολλές και εμείς πνιγόμαστε από παντού.
Την ώρα που καίγονται δάση, ζώα, μνήμες, ανθρώπινες σχέσεις, σπίτια, επιχειρήσεις, άνθρωποι ξεριζώνονται μέσω μαζικών εκκενώσεων, με φόντο ένα πρωτόγνωρο πολεμικό σκηνικό σε Εύβοια, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αττική και αλλού για να έρθει το πράσινο του καπιταλισμού, ένα πράγμα μένει : μέσα από τους λυγμούς και τον πόνο να βρούμε τη δύναμη να μετατρέψουμε το θρήνο σε οργή και αντίσταση.
Οι βίαιες εκκενώσεις, οι μηδαμινοί εξοπλισμοί πυρόσβεσης και οι σχεδιαζόμενες πυρκαγιές δεν ήρθαν βέβαια ως κεραυνός εν αιθρία, είναι αποτέλεσμα ενός καπιταλιστικού συστήματος που πλέον δημιουργεί συνθήκες σοκ και σύγχυσης μετά τα αλλεπάλληλα λοκνταουν και την τρομολαγνεία του ιού. Όπως δεν σου ανήκει το σπίτι σου την ώρα που η φωτιά είναι κοντά και η εντολή είναι να το εκκενώσεις, έτσι λίγες μέρες πριν τα πύρινα μέτωπα, δεν σου ανήκε το σώμα σου και είσαι υποχρεωμένος να εμβολιαστείς αν θέλεις να έχεις τη δουλειά σου, αλλιώς ψόφα σε αναστολή.
Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο αυταρχισμού και καταστολής έχουμε διαρκώς βίαιες γυναικοκτονίες, ιδιωτικοποιήσεις νερού και επικουρικών συντάξεων, ανεργία και διαρκή επισφάλεια από τον δίχως τέλος εγκλεισμό για το καλό μας, αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση συνδέοντάς τους απευθείας με τα ιδιωτικά συμφέροντα, ψηφιοποίηση κάθε κυττάρου της ζωής μας με πιστοποιητικά και προνόμια ρατσιστικά.
Πρόσφυγες μένουν εγκλωβισμένοι μέσα σε φυλακές στην Αμυγδαλέζα και αλλού κι ας ψοφήσουν από τους καπνούς των σχεδιαζόμενων πυρκαγιών στη Βαρυμπόμπη αν δεν έχουν προλάβει να επαναπροωθηθούν βιαίως στο Αιγαίο ή δεν έχουν πνίγει στο πάτο της ασφάλειας του έθνους. Ενώ το τείχος της Ριτσώνας στέκει αγέρωχο για φωτογράφιση της Σακελλαρόπουλου που επιχαίρεται ως πρώην εισηγήτρια του ΣτΕ ότι αιολικά πάρκα μπορούν να τοποθετηθούν κατ’ εξαίρεση σε καμένους τόπους, θυμίζοντας μας ότι όπου κατασκευάζονται εχθροί κατασκευάζονται και τα τείχη τους.
Πνιγόμαστε από παντού. Από όλες τις εστίες βίας και αυταρχισμού καίγονται οι ζωές μας κάθε μέρα.
Αύριο είναι επείγουσα η παρουσία μας στο δρόμο εκεί που ενώνονται η θλίψη, ο πόνος και η οργή για όλους τους λόγους του κόσμου.