ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΤΟΥ «ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ»

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ»:

ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΤΟΥ «ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ»
Σε κάποια άλλη περίπτωση, αν δηλαδή απουσίαζαν οι απειλές, οι βρισιές και οι χαρακτηρισμοί στο δημόσιο κείμενο της «Πρωτοβουλίας Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού», (https://athens.indymedia.org/post/1625191/) αυτός ο διάλογος θα μπορούσε να απέβαινε αρκετά παραγωγικός μόνο και μόνο γιατί θίγονται ζητήματα ενός αρκετά άπειρου πολιτικού εύρους που δεν ξέρει πραγματικά κανείς από πού να το αρχίσει και που να το τελειώσει. Εάν δεν με παρότρυναν κάποιοι σύντροφοι/ισσες να απαντήσω στο κείμενο της «Πρωτοβουλίας Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού», μόνο και μόνο γιατί το κείμενο τους τέθηκε δημόσια, ίσως να μην το έκανα ποτέ γιατί αν ψάξει κανείς στα δεκάδες blogs, κείμενα και βιβλία θα βρει μόνος του τις απαντήσεις.
Αρκεί να είναι θετικά προσκείμενος-η. Δυστυχώς όμως αυτός ο «διάλογος» έχει τεθεί σε μια εξ’άρχής εχθρική και προκατειλημμένη – προκαθορισμένη βάση που εκ θέσεως προκαλεί σε αμυντικά επιχειρήματα από μεριάς μου. Αλλά και την αναγκαιότητα για την προσωπική μου θέση στα πράγματα, μιας και η όλο και μεγαλύτερη αοριστία και ηθική/αξιακή δυστοπία που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας και τον α/α χώρο τελευταία το επιβάλλουν. Και επειδή λέξη προς λέξη – φράση προς φράση χρήζει απαντήσεων το κείμενο της «Πρωτοβουλίας Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού»,θα το πιάσω με την σειρά. Εκ πρώτης θα πρέπει να ορίσουμε τι είναι η συνωμοσιολογία, πως πλασαρίστηκε αυτός ο όρος, τι εμπεριέχει και που αποσκοπεί; Τα lockdown,τα οικονομικά πρόστιμα σε άρνηση της συμμόρφωσης, o υποχρεωτικός εμβολιασμός, τα υποχρεωτικά rapid test όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειές, όπου τα κέρδη των φαρμακευτικών κολοσσών και του μεγάλου κεφαλαίου εν γένει, πολλαπλασιάστηκαν οδηγώντας κάποιους άλλους στην μιζέρια και στον θάνατο στο όνομα της επιστήμης, της βιοτεχνολογίας και της υγείας είναι συνωμοσιολογία; Απ’ότι μου αντιστοιχεί στις αναρτήσεις, τις εκδηλώσεις, στις συνεντεύξεις του «Κραυγές απ΄τα Κελιά» με αυτές τις θεματικές ασχολούμαι σε σχέση με την Covid-19, τον Sars-cov-2 και την κρατική τους διαχείριση. Ποιες συνωμοσιολογίες και κουραφέξαλα ; Μα είναι τόσο απλό. Δεν βλέπουμε ταξική υπόσταση σε αυτά ; Είναι άκρως προσβλητικό να αποκαλούνται «μαζώξεις» από τους «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού» εκδηλώσεις σχετικές με την Covid εποχή και την κρατική διαχείριση της λες και υποκινούνταν «από μια σέχτα μασόνων και με άκραν μυστικότητα συνευρίσκονταν στην μασονική στοά του ΑΚΝ». Το ΑΚΝ (Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλυκείο Νομικής) είναι ένας πολύμορφος κοινωνικός/πολιτικός χώρος του α/α χώρου και φιλοξενεί πολιτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Εκδηλώσεις για τις οποίες ούτε αναγκαστικά σύμφωνοι/ες και ενδιαφέροντες προς αυτές είναι υποχρεωτικό να είναι όλοι/ες του α/α χώρου. Αλλά από το να του αποδίδουμε όμως προσβλητικά χαρακτηριστικά σκοταδιστικού / συνωμοσιολογικού περιεχομένου έως το να θεωρούμε αξιόλογες τις εκδηλώσεις/συνελεύσεις σε αυτό, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Σχετικά με την «αναρχική καθαρότητα», παραθέτω το κάτωθι απόσπασμα του συντρόφου Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη (https://athens.indymedia.org/post/1625002/) που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη:
«…Ορισμένοι άλλοι σύντροφοι εμμένουν στον απόλυτο διαχωρισμό των αναρχικών από τους λενινιστές και τα κεκέκτυπά τους στον α/α χώρο. Αυτή η στάση εισαγάγει τον ιδεολογικό σεχταρισμό μέσα στην πάλη της ταξικής βάσης και στο πεδίο της πραγματικής μάχης. Έτσι πχ. διαχωρίστηκε από την αλληλεγγύη με τον αιχμάλωτο αριστερό επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, όταν εκείνος έδινε τη ζωή του ως πολιτικός κρατούμενος. Ακόμα κι αν επρόκειτο για τον σφαγέα Τρότσκι (τον πιο ωμό υπερασπιστή της αυταρχικής εξουσίας, ανάμεσα σ’όλους τους μπολσεβίκους),για τους αναρχικούς η ιδεολογία υπηρετεί τον ηθικο-κοινωνικό σκοπό, την ισότητα, την ελευθερία και την αλληλεγγύη, υπηρετεί την πραγματική πάλη και όχι το ανάποδο (είμαστε υλιστές). Έχω εξηγήσει στη μπροσούρα Αντιμιλιταρισμός και επαναστατικός αναρχισμός και στην παρέμβαση Για την εργατική αντίσταση σήμερα4 ότι οι ταξικές και κοινωνικές οργανώσεις έχουν πάντα ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα. Όσο πιο ευκρινής και ζυμωμένη μέσα στην πάλη είναι η ταυτότητα ενός σώματος, τόσο ευκολότερα μπορεί να συνάψει συμμαχίες στην ταξική βάση και συνεργασίες με γενικότερα ανταγωνιστικές δυνάμεις, στο πεδίο της μάχης, προς το συμφέρον της κοινωνικής απελευθέρωσης. Όπως είχε γραφτεί από την Αναρχο Κομμουνιστική Ομοσπονδία Βουλγαρίας (BACF), «έμαθε να απορρίπτει κάθε συνεργασία με πολιτικά κόμματα, εκτός από το επίπεδο της επαναστατικής δράσης».5 …»
Όταν εν’όψη της κρατικής διαχείρισης της Covid εποχής ξεκίνησα τις αντίστοιχες εκπομπές στο «Κραυγές απ΄τα Κελιά» EIΧΑ ΠΕΙ TOTE OΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΙΩΠΙΣΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ. Την κοινωνική βέβαια αδικία και την απομόνωση. Όταν έκαναν απεργία πείνας οι υγειονομικοί που είχαν μπει σε εργασιακή αναστολή εξ’αιτίας της απείθειας τους στα κρατικά – υγειονομικά μέτρα ( υποχρεωτικός εμβολιασμός) ήμουν αλληλέγγυα γιατί αναγνώριζα το πιο απλό: ένα κομμάτι της κοινωνίας που υπεράσπιζε το δικαίωμα στο σώμα του, στην ζωή του. ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΑΝ ( ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ) ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ! Ο αγώνας των υγειονομικών ήταν ολοφάνερα κοινωνικός και λοιδορήθηκε μέχρις εσχάτων. Το ίδιο λοιπόν λοιδορήθηκαν και υποκείμενα, συγγραφείς και σύντροφοι που προσπάθησαν να αναλύσουν και να αντισταθούν στην κρατική διαχείριση της Covid-19 συνεπικουρούμενη από υγειονομικούς και λογής ειδικών επιστημόνων και επιστημονισμών και που δυστυχώς συμβαίνει ακόμη.
Η “φιλοπουτινική” ΚΕΔ που επίσης άδικα κατακρίνεται, υπήρξε δίπλα σε άλλους αναρχικούς ενάντια στην κρατική διαχείριση της Covid-19, ενώ εσείς σαν «καθαροί ιδεολόγοι» και επειδή είστε καλά οχυρωμένοι για να μην μπάζει από πουθενά, απουσιάσατε. Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι άλλο ο ίδιος ο αιμοχαρής Πούτιν , και άλλο η ΚΕΔ μιας ιδεολογικής αντιπαράθεσης στο ΝΑΤΟ. Αλλά δεν νομίζω να είναι της ώρας να αναλύσουμε εδώ και εκ’ του ασφαλούς τον πόλεμο στην Ουκρανία. Άσε δηλαδή ότι σίγουρα λίγο λείπει να κατηγορηθώ και για αιμοχαρής ιμπεριαλιστική φιλοπουτινική. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει ….ή κάποιο άλλο πλυντήριο κ.λπ… Όσο για τον Αγκάμπεν που ψηφίζει ΣΎΡΙΖΑ γέλασα πολύ. Αλλά από περιέργεια σταθήκατε καθόλου να δείτε τι λέει ο Αγκάμπεν ή τρέξατε πάλι να ασχοληθείτε με ποιους είχε συνάψει σχέσεις στη ζωή του, ποιους δασκάλους είχε ή δεν ξέρω και εγώ… όσο για τον Τερζάκη ούτε φίλος μου – ούτε κολλητός μου υπήρξε και ζήτημα είναι να τον έχω δει δύο – τρεις φορές όλες και όλες έως τώρα. Μου αρκούν όμως τα πολυάριθμα συγγράμματά του, οι αναλύσεις του, οι ομιλίες του και τα βιβλία του σχετικά με την κρατική διαχείριση της covid-19 για να καταλάβω και να εκτιμήσω τις θέσεις του και χωρίς κάπου να προεξέχει η «ακροδεξιά συνεργασία» του. Και τέλος στο όνομα του Τερζάκη διακυβεύεται μια ολόκληρη σκευωρία περί συνωμοσιολογίας, για να παραπληροφορήσει, λοιδορήσει και υποβιβάσει τον κάθε κοινωνικό αγώνα ενάντια στα μέτρα του κράτους για την Covid-19. Θα παραθέσω κάποια link για όσους ενδιαφέρονται αλλά και για να αντιστρέψω τους χαρακτηρισμούς περί «ακροδεξιού συνεργάτη». Τέλος σχετικά με τους ακροδεξιούς και τους φασίστες ποια ανάλυση έχουν; Έχουν κάποια ανάλυση ταξική – κοινωνική για την κρατική διαχείριση, για την επιστήμη; για το κεφάλαιο ; Οι φασίστες μονίμως αντιγράφουν κακέκτυπα, κάθε σκεπτόμενο και κοινωνικό αγωνιστή ή δήθεν εκφράζουν μια κοινωνική απείθεια για να ξεράσουν στην πρώτη ευκαιρία ότι χυδαίο ρατσισμό και μισανθρωπιά τους διακρίνει και είναι αρκετά ορατοί για να μην τους βλέπουμε… ή στο να μην βλέπουμε τις συνεργασίες τους.
Δεν έτρεφα εμπάθεια προς εσάς, αλλά μια μεγάλη εμπάθεια για τις όσες προσπάθειες σπίλωσης έχουν γίνει έως σήμερα ενάντια στις κοινωνικές αντιστάσεις ως προς τα υγειονομικά μέτρα για την Covid-19. Aλλά και γιατί ενώ καταγγέλλουμε τις ύβρεις και τον τραμπουκισμό του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ, ξαφνικά και μετ’ ευκαιρίας πετάμε και τον «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΕΡΖΑΚΗ» έτσι για να πούμε μετ’ ευκαιρίας και την δική μας επίσης κριτική στους «συνωμοσιολόγους» μετ’ ευκαιρίας ….γιατί ; και αυτό δεν συνέβη μόνο τώρα με εσάς, συνέβη και κατά την διάρκεια της απολογιστικής στο indy – όχι από τον ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ αλλά από κάποιους άλλους – αλλά ευτυχώς σταμάτησε εκεί και δεν πήγε παρά πέρα. Συμβαίνει συνέχεια και χαίρονται τα εξουσιαστικά κρατικά βοθροκάναλα, οι Μητσοτάκηδες, οι Τσιόδρες, όλοι οι πολιτικάντηδες των κομματόσκυλων που μοστράριζοντουσαν κάνοντας τα εμβόλια και «δίνοντας το καλό παράδειγμα», οι κάθε λογής Φάουτσι και Bill Gates για το ότι υπάρχουν και κάποιοι μέσα από τον α/α χώρο που χαρακτηρίζουν φιλοακροδεξιούς, φασίστες και συνομοσιολόγους όσους αντιστέκονται. Επίσης οι σύντροφοι-ισσες της «Συνέλευσης ενάντια στην βιοεξουσία και την κλεισούρα» με το κείμενό τους: https://athens.indymedia.org/post/1623561/ ήθελαν να θίξουν ότι υπήρξαν και άλλες παθογένειες και τραμπουκισμοί στον α/α χώρο, σαν και αυτή του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ στην απολογιστική συνέλευση του Athens Indymedia στις 2/12/2022. Α δηλαδή η επίθεση του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ήταν μεταξύ Αναρχικών ή πολιτικών υποκείμενων ενώ στο άλλο ήταν ενάντια σε ακροδεξιούς ; τον Τερζάκη και την «παρέα του» και δεν άγεται στα πολιτικά μας δεδομένα εξού και απολίτικο; και μιας και όλο αυτό διαδραματίστηκε στο ΑΚΝ πρέπει να πέσει «ξεκαθάρισμα»…. που θα το πάρετε και εργολαβία. Εσείς που διαφέρετε από αυτούς που «παρέβηκαν» στην εκδήλωση του βιβλίου του Τερζάκη αφού και αυτοί για συνωμοσιολόγο τον έχουν κατηγορήσει και φιλοακροδεξιό;
Αρχικά πρέπει να πω ότι εγώ ήμουν παρούσα εν αντιθέσει με εσάς, την ημέρα της απολογιστικής στην ΑΣΣΟΕ όταν ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ έσπειρε την οργή και τον τρόμο στην αίθουσα οπότε μόνο τυπική δεν ήταν η σχετική μου καταγγελία και τίτλος του κειμένου μου ως προς τον ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ όπως γράφετε στο κείμενό σας. Ήταν γεμάτη οργή και αγανάκτηση όπως όλων μας εκεί. Αλλά εδώ πάει η παροιμία: « όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει» …και αν θίχτηκαν από εμένα και κάποιους άλλους συντρόφους/ισσες όπως της «Συνέλευσης ενάντια στην βιοεξουσία και την κλεισούρα» και άλλοι τραμπουκισμοί και ασέβειες που συνέβησαν στον χώρο, θίχτηκαν στην προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος σε αυτά και όχι να αναβαθμιστεί με άλλου τύπου απειλές που θα μας/σας «αναδείξουν αποτελεσματικότερους» στην ήδη υπάρχουσα παθογένεια.
Μήπως η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ που δεν αναγνωρίζετε, είναι αυτή που αποδίδεται σε εμένα σαν ιδεολογική αοριστία; Και στους κοινωνικούς αγώνες συναντάμε μπερδεμένες ιδεολογίες, έτσι υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, να είναι χριστιανοί, μουσουλμάνοι, να είναι φιλοπουτινικοί, να είναι πατριώτες, να είναι χούλιγκαν κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας, κ.λ.π – κ.λπ . Αυτοί όμως ενώνονται στους αγώνες του ταξικού γίγνεσθαι, στην υπεράσπιση της ελευθερίας τους και της ζωής τους. Ασχέτως αν δεν μεταφράζουν και δεν διεκδικούν ταξικά ή αναρχικά τα αιτήματά τους. Οι αναρχικοί όμως που αναγνωρίζουν το ταξικό γίγνεσθαι και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας με ποιόν τρόπο υπάρχουν ανάμεσα τους; Πως προωθούν τους αγώνες οι αναρχικοί κατακρίνοντάς τους σαν ιδεολογικά αόριστους, σαν φιλοδεξιούς ( γιατί ο φασισμός είδε φως και μπήκε…) , σαν συνωμοσιολογικούς ;;; Στην εκπομπή «Κραυγές απ΄τα Κελιά» εγώ και αναρχικοί πολιτικοί κρατούμενοι μιλήσαμε και για τον επιστημονισμό και την εξουσιαστική σύμπραξη κράτους και επιστήμης συν τοις άλλοις με αφορμή την κρατική διαχείριση της Covid-19. Ήταν και αυτό συνωμοσιολογικό και ιδεολογικά αόριστο; Θα το εκτιμούσα πολύ να έλεγε κάποιος για α-β λόγους «δεν έχω ασχοληθεί»– αν και κάπως ακραίο να μην ασχολείται όταν έφριξε ο κόσμος όλος από τον sars-cov2, την Covid – 19 και την διαχείριση της σε παγκόσμιο επίπεδο 2-3 χρόνια τώρα. Από το να βγαίνει και να συκοφαντεί, να βρίζει με τους χυδαιότερους τρόπους, να απειλεί και να τραμπουκίζει, να αποπληροφορεί όποιους δίκαια αντιστέκονται, δίκαια κατέκριναν την όλη κρατική διαχείριση της Covid – 19 και τους συνεργάτες της ( υγειονομικούς, επιστήμονες, τεχνοκράτες,κ.λπ –κ.λπ)
Πολιτικές και κοινωνικές ομάδες και άνθρωποι όπως η «Condra Dystopia», η «ΚΕΔ Avantgarde», η «Συνέλευση ενάντια στην βιοεξουσία και την κλεισούρα», ο Φώτης Τερζάκης, η Νέλλη Ψαρρού, ο Αγκάμπεν και πάρα πολλοί άλλοι και άλλες που σας διέφυγαν στο να κακοχαρακτηρίσετε, συκοφαντήσετε και να γελοιοποιήσετε, αποτέλεσαν την φωνή και υπήρξαν στους δρόμους της κοινωνικής αντίστασης ενάντια στο κρατικό – εξουσιαστικό συμφερτό σχετικά με την Covid-19 που ρούφηξε την ψυχή, το σώμα, τα υλικά αγαθά, τις σχέσεις, την εργασία τους, και πολλά άλλα προς όφελος του όλου και μεγαλύτερου κέρδους, της «ανάπτυξης» της τεχνοεπιστήμης, σπέρνοντας τον φόβο, τον τρόμο, τον εγκλωβισμό και τον θάνατο. Αλλά ας μιλήσουν και οι ίδιοι ή μάλλον για όποιον θέλει μπορεί να ανατρέξει στις σελίδες τους να δει τι λένε και οι ίδιοι, αλλά κυρίως κατά πόσο και αν η θεματική τους είναι η «ακροδεξιά συνεργασία»!!! Γιατί ειλικρινά και εγώ και άλλοι σύντροφοι / ισσες σε αυτόν τον αγώνα, έχουμε βαρεθεί να ασχολούμαστε με τις συκοφαντίες.
Η εκπομπή «Κραυγές απ΄τα Κελιά» και η προαναφερόμενη εκ της «Πρωτοβουλίας Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού», ως η συντάκτρια της εκπομπής είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο. Δηλαδή εγώ είμαι που διαχειρίζομαι το blog, το κανάλι «Κραυγές απ΄τα Κελιά» και εγώ πάλι είμαι – το ίδιο πρόσωπο – που υπερασπίστηκα τον Φ. Τερζακη στον άδικο κατ’εμένα συκοφαντικό χαρακτηρισμό του σαν «συνεργάτη της ακροδεξιάς» από την «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού». Ο διαχωρισμός μεταξύ εμού και της διαχείρισης του «Κραυγές απ΄τα Κελιά» που κάνει η «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού» στο κείμενό τους είναι σαφώς υποτιμητική για το άτομό μου από όποιαν πτυχή και αν το πιάσουμε και αν την εξετάσουμε από όλες τις πλευρές. Στο blog και το κανάλι «Κραυγές απ΄τα Κελιά» οι συγκεκριμένοι δεν έχουν βρει κάποια ας πούμε «συνέντευξη κάποιου ακροδεξιού εκτρώματος » και αυτό τους δυσκολεύει την λασπολογία για το άτομό μου, τουναντίον έχουν συναντήσει συνεντεύξεις και κείμενα αναρχικών πολιτικών κρατούμενων όπου η υπεράσπιση του λόγου του Φ. Τερτζάκη και όχι μόνο, ενάντια στην κρατική διαχείριση της Covid-19, και σαφώς ενάντια στον δικό τους χαρακτηρισμό σαν «φιλοακροδεξιό» γίνεται η αιτία που μου επιφορτίζουν με τον χαρακτηρισμό της «ασαφούς ιδεολογικής ταυτότητας». Στο τέλος του κειμένου μου θα παραθέσω την πιο πρόσφατη συνέντευξη του Φ.Τερζάκη που έχω βρει, όπου ο ίδιος απαντάει στα ερωτήματα σχετικά με τις «ακροδεξιές» συμμαχίες που του αποδίδονται, ας τα διαβάσει λοιπόν όποιος/α ενδιαφέρετε και ας κρίνει επί του παρόντος….
Η αλληλεγγύη δεν περιορίζεται σε ιδεολογίες. Αλλά στην ταξική και αντιεξουσιαστική ενσυναίσθηση της πραγματικότητας, στον κοινωνικό ανθρωπισμό και ενάντια στην εκμετάλλευση και την βαρβαρότητα. Την αλληλεγγύη πρώτα απ’όλα την νοιώθουμε μέσα μας, επάνω μας.
Η ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΤΟΥ «ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠ΄ΤΑ ΚΕΛΙΑ» – ΑΘΗΝΑ 18-5-2023
blackgreenanarchy@riseup.net
*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ INDYMEDIA ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ στην ανάρτηση με με τίτλο “Για τους συνεργάτες και τα πλυντήρια της ακροδεξιάς” από την “Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού” : https://contradystopia.blogspot.com/2023/05/indymedia.html