«ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ»: Σχετικά με την εισβολή του Ρουβίκωνα στην απολογιστική συνέλευση του Athens Indymedia στις 2/12/2022 και όσα ακολούθησαν

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ»:

Αποφάσισα να γράψω γιατί πάνω απ΄όλα θεώρησα χρέος μου, πολιτικό χρέος, να μην αφήσω μόνους τους κάποιους συντρόφους που είχαν το σθένος, το κουράγιο και την αξιοπρέπεια να εκτεθούν δημόσια λαμβάνοντας όλα τα ρίσκα μιας απειλής, μιας πρόσκλησης σε πόλεμο, μιας οδύνης που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει. Αλλά και γιατί δεν αντέχω την αδικία, την ανελέητη εκείνη αδικία στα πρόσωπα συντρόφων που καταπιάστηκαν με την αλληλεγγύη και την αντεπίθεση στην κρατική εισβολή της covid εποχής, που λοιδορήθηκαν και συνεχίζουν περιέργως να λοιδορούνται ακόμη.

Οι σύντροφοι στους οποίους αισθάνομαι αυτό το χρέος είναι ο Γιάννης Δημητράκης που ανέλαβε την έμπρακτη πρωτοβουλία να θέσει τέλος σε μια ατελείωτη και αδιέξοδη φθορά του α/α χώρου στην απολογιστική του athens.indymedia ανάμεσα στα « ναι» και στα « όχι» της ονομαστικής δημοσίευσης των υποκειμένων του Ρουβίκωνα που βίαια εισέβαλαν, τραμπούκισαν και απείλησαν το σώμα της 1ης απολογιστικής συνέλευσης του Athens IMC, στις 2 Δεκέμβρη 2022, στην ΑΣΣΟΕ. Οι επόμενοι/ες  σύντροφοι-ισσες στις οποίες έχω το χρέος να συμμεριστώ είναι αυτοί-ες της «Συνέλευσης ενάντια στην βιοεξουσία & την κλεισούρα» οι οποίοι-ες είχαν επίσης το σθένος να κατονομάσουν και άλλες παρόμοιες συμπεριφορές με αυτήν του Ρουβίκωνα που συνέβησαν και δυστυχώς συνεχίζουν να συμβαίνουν μέσα στον χώρο, προτρέποντας έτσι  μέρος του α/α χώρου να βρεθεί αντιμέτωπος με τις παθογένειές του. Καλώντας τον να επανεξετάσει συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται εξουσιαστικές, τραμπούκικες, φυλετικές, ρατσιστικές, φασιστικές. Αλλά επίσης μια σειρά από συντρόφους-ισσες που είχαν το σθένος να καταγγείλουν δημόσια την άξεστη συμπεριφορά των μελών του Ρουβίκωνα που ήρθαν να απειλήσουν , να προσβάλουν με τον χειρότερο τρόπο συντρόφους-ισσες του α/α χώρου όπου ένα μεγάλο μέρος όλων μας είχε πλήρη άγνοια περί τίνος επρόκειτο. Συνήθως ο εγωκεντρισμός και η εξουσία πάνε παρέα.

Η απολογιστική συνέλευση του Athens IMC στις 2 Δεκέμβρη είχε ανακοινωθεί δημόσια στο ίδιο το μέσον από την Δ.Ο και είχε επίσης σταλεί το κάλεσμα στους συντρόφους-ισσες του α/α χώρου που είχαν κωδικούς δημοσίευσης. Αυτό σήμαινε ότι η συνέλευση θα απαρτίζονταν τόσο από άτομα και συντρόφους-ισσες του α/α χώρου που κατείχαν άμεση  πρόσβαση στο μέσον όσο και άλλους φιλικά προσκείμενους σε αυτό. Το Athens IMC – ουσιαστικό μέσον αντιπληροφόρησης του α/α χώρου, καθημερινά ανανεώνεται απ΄΄ολους –ες εμάς με τις αναρτήσεις μας.

Η ραγδαία και επιθετική επέμβαση των περίπου 40 μελών του  Ρουβίκωνα στην απολογιστική συνέλευση, πριν καλά – καλά ξεκινήσει, θα αφήσει πολλές –ους από εμάς άφωνους-ες και έκπληκτα τρομαγμένες –ους στην προσπάθειά μας να καταλάβουμε τι είχε συμβεί. Το μένος και η οργή των μελών του Ρ απαξίωνε το γεγονός της τυχόν άγνοιας κάποιας ανάρτησης που τους ενόχλησε και ο εγωκεντρικός εξουσιασμός τους έφτασε στο σημείο να καταστήσει υπεύθυνη για αυτό ολόκληρη την συνέλευση. Λες και όλος ο κόσμος όφειλε να περιστρέφεται γύρω από την ομάδα τους και τα πεπραγμένα της. Όλος ο κόσμος «όφειλε» να έχει πάρει θέση στην ανάρτηση στο indymedia σχετικά με το γράμμα της Στ. Μπ.: (https://athens.indymedia.org/post/1621199/)  ή καλλίτερα να είχε πάρει την σύμφωνη θέση σχετικά με την ανάρτηση του Ρ στο Indy media:  (https://athens.indymedia.org/post/1605079/ ). Αφού λοιπόν αυτό δεν συνέβηκε, κατά τον Ρουβίκωνα ήμασταν όλοι-ες ένοχοι-ες, όλοι-όλες εμείς που στέλνουμε τις αναρτήσεις μας στο μέσον, που τις βλέπουμε, τις κοινοποιούμε και που το θεωρούμε βασικό μέσον αντιπληροφόρησης. Έτσι επέλεξε να έρθει και να επιτεθεί, βροντοφωνάζοντας, βρίζοντας, απειλώντας και ειρωνεύοντας ιδανικά και αξίες του α/α χώρου.

Η εκπομπή «Κραυγές απ΄τα Κελιά», πρώην ραδιοφωνική εκπομπή των Ρ.Α.Ε και από το 2017 αυτόνομη και ανεξάρτητη, έχει καταδικαστεί από το indymedia σε διαρκή απομόνωση. Δεν της παρέχεται κωδικός άμεσων αναρτήσεων της  στο μέσον γιατί έκανε δεκτό το αίτημα της συντρόφισσας Πόλα Ρούπα να δημοσιευτεί το ηχητικό της δίκης του Ε.Α στις 30-6-2017. Η εκπομπή «Κραυγές απ΄τα Κελιά» είναι η φωνή των κοινωνικά έγκλειστων, των κρατούμενων, των πολιτικών κρατούμενων που με αξιοπρέπεια διεκδικούν το ήθος και τους αγώνες τους. Ποτέ όμως δεν πήγε σε κάποια απολογιστική του athens.indymedia να τα κάνει γης μαδιάμ, να απειλήσει και να τραμπουκίσει έναν ολόκληρο χώρο, να τον βάλει σε αδιέξοδα για να πάρει την θέση που της αξίζει. Ο Ρουβίκωνας όμως το έκανε.

Στο συλλογικό κείμενο από το  σώμα της απολογιστικής συνέλευσης του Athens Indymedia (https://athens.indymedia.org/post/1623458/) περιγράφονται εκτενώς τα γεγονότα και η macho – μαφιόζική συμπεριφορά του Ρουβίκωνα  στις  2-12-2023.

Η τραμπούκικη συμπεριφορά του Ρ σε συντρόφια θα ανοίξει την συζήτηση στον χώρο γύρω από τις ανάρμοστες συμπεριφορές για τα ιδανικά του. Κάποιοι θα σπεύσουν να κουκουλώσουν, να δικαιολογήσουν και να αγνοήσουν τις βίαιες συμπεριφορές μεταξύ συντρόφων, με την δικαιολογία της διάσπασης, της χειραγώγησης και καταστολής από τον εχθρό και κάποιοι εντέλει θα αποχωρήσουν και από το συλλογικό κείμενο του σώματος της απολογιστικής. Κάποιοι επίσης θα αξιολογήσουν τις τραμπούκικες συμπεριφορές ανάλογα με την σύγκλιση ως προς την αναρχική καθαρότητα τους….ή καλλίτερα ανάλογα με  την κριτική τους συγγένεια στα κρατικά –υγειονομικά μέτρα της Covid εποχής. Έτσι η «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων-Καματερού» ξεδιάντροπα αποκαλεί τον στοχαστή και αριστερό αγωνιστή Τερζάκη συνεργάτη της ακροδεξιάς, κοινώς φιλοφασίστα! Αποκαλεί «παρέμβαση»  την τραμπούκικη επίθεση των 20 μασκοφόρων  της Ταξικής Αντεπίθεσης και της Pasamontaña που δέχτηκαν εντός της κατάληψης του ΑΚΝ ο Φ. Τερζάκης, οι εκδόσεις «Αλφειός» και όσες/οι παρακολουθούσαν την εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης του, και τέλος θα αποκαλέσει  εμμονικούς και τραγέλαφους τους συντρόφους/ισσες της «Συνέλευσης ενάντια στην βιοεξουσία & την κλεισούρα». Για την «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων-Καματερού» προφανώς «εμμονικό και τραγελαφικό» πρέπει να είναι και  το bullying που δέχτηκαν μέλη της ομάδας CONTRA DYSTOPIA την 13/01/2022 στα πλαίσια αφισοκόλλησης στα Εξάρχεια αφίσας πορείας ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ. Ή «εμμονικό και τραγελαφικό» είναι και ο ματσο – λοιδορισμός που ξεβράζεται στα social media με τα οποία παρα πολλοί αρέσκονται να χλευάζουν και να διασκεδάζουν τον χρόνο τους ειδικά ως αναφορά τους αγώνες συντρόφων Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ. Και πολλά άλλα ξεδιάντροπα που πραγματικά αρμόζουν σε φασιστοειδή και όχι σε συντρόφους!! Τώρα στα social έχουν προστεθεί και οι γλοιώδεις απειλές του Ρουβίκωνα ενάντια στο σώμα της απολογιστικής του athens.indymedia.

H εκπομπή «Κραυγές απ΄τα Κελιά», στην Covid εποχή του εγκλεισμού, του αυταρχισμού και της κρατικής αφαίμαξης έκανε αρκετές εκπομπές – συνεντεύξεις με πολιτικούς κρατούμενους σχετικά με την επονομαζόμενη covid πανδημία και έριξε άπλετο φως για όσους-ες αγνοούν την πραγματικότητα. (https://www.youtube.com/@kraygesapotakelia224/videos). Επίσης ηχογράφησε εκδηλώσεις του συντρόφου Φ. Τερζάκη που μπορείτε να ακούσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=f287ts-o0H4&t=1488s, https://www.youtube.com/watch?v=HEYWRP_aefc&t=500s και δεν υπήρξε τίποτα το ακροδεξιό σε αυτές, τουναντίον!

Οι εκδηλώσεις/συζητήσεις του ανταγωνιστικού κινήματος έχουν στόχο να πηγαίνουμε σε αυτές και να προβάλουμε απορίες, ερωτήματα, τοποθετήσεις. Όχι να φτύνουμε, να λοιδορούμε, να τραμπουκίζουμε.  Κανείς δεν είναι τέλειος. Αν νομίζει πως τα ξέρει όλα σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Αν νομίζει ότι με τον τρόμο και την συκοφάντηση θα υποκύψουμε στις εξουσιαστικές του ορέξεις  είναι επίσης εις βάρος του. Τέλος αν νομίζουμε ότι μη καταγγέλλοντας την αδικία και τους τραμπούκους διαφυλάσσουμε το αναρχικό – ανταγωνιστικό κίνημα, είμαστε γελασμένοι – ες.

Η ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ»

Αθήνα, Απρίλης 2023

https://www.youtube.com/@kraygesapotakelia224/videos

https://kraygesapotakelia.espivblogs.net/

blackgreenanarchy@riseup.net