Δεν ήταν ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ, ήταν (μια ακόμα...) ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

Αρχικά, ως ομάδα θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού συμβάντος με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. 
 
Δεν θα ευχηθούμε να είναι αυτό το τελευταίο τραγικό γεγονός που θρηνούμε άδικα νεκρούς στη χώρα μας, γιατί πολύ απλά γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο η μπανανιά στην οποία επιβιώνουμε συνεχίζει να λειτουργεί με την λογική του "πάμε και όπου βγει" και όσο ο λαός αρνείται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, περιμένοντας απλά τις εκλογές για να εκφράσει την αγανάκτηση του.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν, όλος ο κυβερνητικός θίασος, συνεπικουρούμενος από τους πετσοταϊσμενους  χειραγωγούς της κοινής γνώμης, προσπαθεί να μας πείσει ότι για όλα φταίει ο σταθμάρχης (μας εκπαίδευσαν εξάλλου καλά την τελευταία τριετία στην "ατομική ευθύνη"), η κακιά ώρα, η ατυχία, κάποια ίσως κατάρα και άλλες φαιδρές δικαιολογίες, που θα ήταν για γέλια, εάν η κατάσταση δεν ήταν για κλάματα. Σαφώς και ο σταθμάρχης φέρει ευθύνη. Όμως, αλήθεια, ποιος αποφάσισε να κάνει σταθμάρχη έναν αχθοφόρο; Έναν δηλαδή ανειδίκευτο που καμία σχέση δεν είχε με το αντικείμενο, πάρα μόνο ίσως ότι αποτελεί παιδί του κομματικού σωλήνα της ΝΔ;

Το φονικό αυτό περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο όλα αυτά τα οποία εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον καταγγέλλουν διαρκώς οι εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο (βλ. συνημμένη ανακοίνωσή τους), αλλά η κυβέρνηση αυτή, όπως και όλες οι προηγούμενες, αρνείται να επιλύσει: Ανεπαρκές προσωπικό, ανύπαρκτη συντήρηση του δικτύου, κομματικοί διορισμοί χωρίς κριτήρια, τραγικές ελλείψεις σε συστήματα ασφάλειας και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ελέγχου της κίνησης των συρμών και δεκάδες αλλά προβλήματα, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να συμβαίνουν καθημερινά σχεδόν ατυχήματα στο απαρχαιωμένο και επικίνδυνο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Είχαν την τεχνολογία να καταγράφουν την τελευταία τριετία όλες μας τις κινήσεις, αλλά όχι να βάλουν gps στα τρένα...

Είναι εμφανές λοιπόν ότι η ευθύνη για το δυστύχημα και τους θανάτους βαραίνει εξ' ολοκλήρου, τόσο αυτή την κυβέρνηση όσο και τις προηγούμενες, που πιστές στις προσταγές της ΕΕ και των υπερεθνικών ελίτ, ξεπούλησαν τον ΟΣΕ, βαφτίζοντας το ξεπούλημα ως ιδιωτικοποίηση και επένδυση που δήθεν θα βελτίωνε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όταν στη πράξη έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. 

Είναι επίσης ξεκάθαρο, τουλάχιστον σε όλους εμάς που δεν φοράμε κομματικές παρωπίδες ούτε περιμένουμε να ενημερωθούμε από τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης, ότι για το κράτος και για όλες τις πολίτικες μαριονέτες του η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ μπροστά στα κέρδη των ιδιωτών, στα συμφέροντα των ολιγαρχών και στις μίζες τους. Όσο και αν προσπαθούν λυσσαλέα να ρίξουν την ευθύνη σε έναν σταθμάρχη (τον όποιο βέβαια οι ίδιοι τοποθέτησαν εκεί, με ανεπαρκή εκπαίδευση), αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι οι ίδιες οι κυβερνήσεις αυτές που επί δεκαετίες αρνούνται να κάνουν τα αυτονόητα για να εξασφαλίσουν ασφαλείς μεταφορές για τους πολίτες.

Την ώρα λοιπόν που δεκάδες οικογένειες θρηνούν τα παιδιά τους και ακόμα καλά καλά δεν έχουν ανασυρθεί όλες οι σοροί, οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ δε χάνουν ευκαιρία να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, όπως ακριβώς έκαναν πάνω στις στάχτες στο Μάτι ή στην Ηλεία, μετά τις πλημμύρες της Μάνδρας και γενικά μετά από κάθε καταστροφή. 

Ας μη γελιούνται όμως! Κανένα συγχωροχάρτι δε θα τους δώσουμε, ούτε σκοπεύουμε να ξεχάσουμε τις εγκληματικές τους ευθύνες. Και να' ναι σίγουροι πως θα έρθει η στιγμή που ο λαός θα αναμετρηθεί με τους εγκληματίες δυνάστες του και θα αποδώσει τις τιμωρίες εκείνες που τους αναλογούν.