16/3/2023 – Καταγγελία της ΣΒΕΟΔ για την αναίτια καταστολή της απεργιακής κινητοποίησης

Ανακοίνωση- Καταγγελία

Σήμερα Πέμπτη 16 Μάρτη 2023, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, καταγγέλλουμε την απρόκλητη, αναίτια και γεμάτη μίσος επίθεση της αστυνομίας, που συνέβη στην πλ. Συντάγματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στοχευμένα και χωρίς την παραμικρή αφορμή, με γκλομπ, ασφυξιογόνα, βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα στο πολυπληθές απεργιακό μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων βάσης ΣΒΕΟΔ και ΣΣΜ τη στιγμή που κατευθύνονταν από την οδό Φιλελλήνων προς την οδό Όθωνος. Η σφοδρή επίθεση της αστυνομίας έγινε με σκοπό την διάλυση της απεργιακής συγκέντρωσης – πορείας, κάτι που επετεύχθη μετά τον χημικό πόλεμο που εξαπέλυσε. Απεργοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι δεχτήκαμε την βίαιη καταστολή της ελληνικής αστυνομίας, με συνέπεια μερικοί από εμάς να χρειαστεί να διακομιστούν στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες.
 
Δεκαέξι μέρες μετά από το δυστύχημα/κρατική δολοφονία στα Τέμπη, η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, συνεχίζει την πολιτική της καταστολής, επιχειρώντας να φιμώσει τις φωνές που απαιτούν δικαιοσύνη και ταυτόχρονα να φοβίσει και να τρομοκρατήσει τον συνδικαλισμό βάσης, που αναδύεται από τη σάρκα της εργατικής τάξης. Στην ίδια γραμμή τα καλοταϊσμένα με δημόσιο χρήμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιχειρούν να συμβάλλουν στην κυβερνητική αφήγηση με σκοπό να αντιστρέψουν και να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Η κρατική βία και η καταστολή δεν μπορούν να αναχαιτίσουν τον κόσμο του αγώνα, να πνίξουν την αλήθεια για να ξεφορτωθούν τις ευθύνες τους. Τουναντίον, εκθέτουν την κυβερνητική πολιτική, ενώ η κοινωνία αγωνίζεται και στέκεται στα πόδια της για να μην αφήσει να θαφτεί ακόμα ένα κρατικό έγκλημα.

Δεν μας έχει τρομοκρατήσει το καθεστώς εργασίας, οι καιρικές συνθήκες, το διαλυμένο οδικό δίκτυο, οι τραμπούκοι εργοδότες, οι διεφθαρμένες υπηρεσίες, δεν μας φοβίζει ούτε η ένστολη τρομοκρατία.

Είμαστε καταιγίδα στο μάτι του κυκλώνα

Από τον αγώνα δρόμου στο δρόμο του αγώνα

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου