17.12.2022 - ΠΟΡΕΙΑ - ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒ. 17 ΔΕΚ. 12.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

"[...] Κάνουμε μια παύση και το μόνο που ακούμε είναι ο ρατσισμός, η ομοφοβία και ο μισανθρωπισμός τους. Μιλάνε κι εμείς ακούμε πως, αν είσαι λευκή, ελληνίδα, cis-straight, υγιής και αρτιμελής, τότε γέννα, γέννα γρήγορα και γέννα πολύ, γέννα για το καλό της πατρίδας γιατί αυτός είναι ο λόγος που υπάρχεις. Αν είσαι οτιδήποτε άλλο όμως, γέννα λιγότερο, μη γεννάς ή ακόμα καλύτερα εξαφανίσου.

Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά· πρέπει να είναι κανονικά και στα μέτρα τους. Γιατί, αν είναι από άλλο τόπο, θα μαζευτούν έξω από τα σχολεία τους για να τα διώξουν. Γιατί αν είναι Ρομά, μπορεί να τα σκοτώσουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί αν είναι gay, αν δεν τους ταιριάζει το βιολογικό τους φύλο, θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια, με ψυχολόγους και βίαιες τιμωρίες να τα φέρουν στο δικό τους δρόμο. Για εμάς, ένα είναι σίγουρο, πάρουμε - δεν πάρουμε την συνειδητή απόφαση να κάνουμε παιδιά: αυτό το κομμάτι της κοινωνίας το σιχαθήκαμε από μικρές.[...] 

Αυτό το μέλλον αρνούμαστε, αυτή είναι η κοινωνία που στεκόμαστε απέναντί της. Μας είναι πλέον ξεκάθαρο: η κοινωνία είναι πεδίο μάχης. Τα σώματά μας είναι πεδίο μάχης. Και δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε τίποτα από τα δύο. Με λύσσα και συνείδηση για τη ζωή, είμαστε εδώ κι είμαστε πολλές και δεν διαπραγματευόμαστε στο ελάχιστο πως τα σώματα και οι ζωές μας μας ανήκουν."
 (Απόσπασμα από την προκήρυξη) 

women's collective 619 | antifa sistehood
womenscollective619@gmail.com | sisterhood_70@yahoo.com