ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΗΝ 13.11.2022

Μέλη της συλλογικότητας μας συμμετείχαν στην μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην παραλία Χαλκίδος (στρογγυλό) με βασικό σύνθημα το ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν συλλογικότητες και πολιτιστικοί φορείς τόσο από την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν και τοπικοί εξουσιαστές, οι οποίοι δήθεν στηρίζουν έμπρακτα τους αγώνες ενάντια στη λεηλασία της φύσης, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική (βλ. Κάρυστος). Οι αγωνιζόμενοι πολίτες έπραξαν αναλόγως, δεν μάσησαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τους αποδοκίμασαν την ώρα που έβγαζαν λόγο περί δήθεν στήριξης τους για τους αγώνες των κατοίκων. 

Αργότερα οι συλλογικότητες και οι πολιτιστικοί φορείς κατευθυνθήκαν προς την παλαιά γέφυρα Χαλκίδος, όπου την "εκλεισαν" συμβολικά για λίγα λεπτά. Λίγο μετά αρκετοί από τους διαδηλωτές επέστρεψαν στο σημείο όπου ξεκίνησε η συγκέντρωση.

Όπως δεν πέσαμε στην πλάνη του κυρίαρχου αφηγήματος τρομολαγνείας που μας σέρβιρε το κράτος τα τελευταία δυόμισι χρόνια, έτσι δεν μασάμε και το παραμύθι της λεγόμενης "πράσινης ανάπτυξης" και του οικονομίστικου χαρακτήρα της, που βρίσκεται στο παρασκήνιο με συνεργό το ίδιο το κράτος.