Ο Ζακ Κωστόπουλος Ζει Μέσα Απο Τους Αγώνες Μας

Ο Ζάκ Κωστόπουλος Ζει Μέσα Απο Τους Αγώνες Μας

Την Τετάρτη 21/09/2022 4χρόνια μετά τη δολοφονία του Ζάκ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας από ευυπόληπτους πολίτες και μπάτσους, παρευρεθήκαμε στην πλατεία Ειρήνης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Φεμινιστικής Συνέλευσης Κομοτηνής για συγκέντρωση.

Η συγκέντρωση διήρκεσε περίπου 2 ώρες όπου μοιράστηκαν κείμενα και αναρτήθηκε πανό. Η Φεμινιστικής Συνέλευσης Κομοτηνής μετά την συγκέντρωση, ανάρτησε πανό στον πεζόδρομο της παλιάς νομικής και συνέχισε το μοίρασμα κειμένων στη λέσχη σίτισης.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία στήριξης του καλέσματος η κάποιου άλλου καλέσματος από τον “κόσμος του αγώνα”.

Παύλος Φύσσας, Ζαχαρίας Κωστόπουλος, δύο διαφορετικές υποθέσεις με την ίδια αντιμετώπιση και κατάληξη.

Παύλος Φύσσας, στις 18/09/2013 έπεσε νεκρός από μαχαίρι ναζιστή (Ρουπακιάς), μετά από επίθεση που δέχτηκε από τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας χρυσή αυγή. Καθ όλη τη διάρκεια της επίθεσης, μπάτσοι της ομάδας Δίας παρακολουθούσαν-περιφρουρούσαν τους ναζί με μόνη αντίδραση μιας μπατσίνας που μετά τις μαχαιριές ακούγεται να λέει “ε, όχι και μαχαίρι”.

Τα ΜΜΕ αμέσως κάνουν λόγο για περιστατικό συμπλοκής μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, προσπαθώντας να καλύψουν τη δολοφονία για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται.

Η δίκη από τη πρώτη στιγμή που ξεκινάει βρίσκει την έδρα να  “χαϊδεύει” τους δολοφόνους, οι μπάτσοι επιτίθενται στους αλληλέγγυους αντιφασίστες ενώ παράλληλα μέλη των ναζί επιτίθενται φραστικά με χυδαίο τρόπο στη μητέρα του Παύλου Φύσσα μες τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Το κράτος με την ευκαιρία της διεξαγωγής κάποιων συνεδριάσεων στο εφετείο στη Λουκάρεως, στέλνει τα ΜΑΤ από κοινού με ναζί της χρυσής αυγής να επιτεθούν στη κατειλημμένη κοινότητα των προσφυγικών της Αλεξάνδρας αλλά, η περιφρούρηση αναγκάζει τους μπάτσους και τους ναζί σε άτακτη υποχώρηση. Λίγους μήνες μετά τη λήξη και του εφετείου και της καταδίκης της χ.α. αφήνονται ελεύθεροι οι πρώτοι ναζί.

Ζαχαρίας Κωστόπουλος (Ζακ, Zackie Oh), στις 21/09/2018 μπαίνει κυνηγημένος σε κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, εγκλωβίζεται καθώς οι πόρτες ασφαλείας κλείνουν και προσπαθεί να απεγκλωβιστεί. Τότε ο ιδιοκτήτης μαζί με έναν φίλο του, χτυπούν ασταμάτητα τον πεσμένο Ζακ και πλήθος κόσμου τραβάει βίντεο και επευφημεί τους δολοφόνους. Μόνο ένας άνθρωπος προσπάθησε να βοηθήσει και εκδιώχτηκε. Οι μπάτσοι που φτάνουν ολοκληρώνουν τη δολοφονία καθώς χτυπούν και αυτοί τον Ζακ για να τον συλλάβουν. Όταν φτάνει το ΕΚΑΒ είναι είδη πολύ αργά…

Τα ΜΜΕ αμέσως κάνουν λόγο για ληστεία που επιχείρησε ναρκομανής, και για την υπεράσπιση της ιδιοκτησίας του ενός εκ των δολοφόνων.  Αργότερα, όταν πια δεν μπορούν να κρύψουν τη στυγνή δολοφονία, ξανά δολοφονούν τον Κωστόπουλο χυδαιολογώντας κατά του χαρακτήρα του, τη διαφορετικότητα του και τη δράση του ως μέλος της LGBTQ κοινότητας.

Στη δίκη που ξεκινάει με το εξαιρετικά ελαφρύ κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι Σπυρίδων Δημόπουλος (κοσμηματοπώλης) και Αθανάσιος Χορταριάς (μεσίτης), βρίσκονται στα “πούπουλα”. Να τονίσουμε πως και οι δύο είναι εθνικιστές και μετά τη δολοφονία του Ζακ στηρίχτηκαν από ακροδεξιές γκρούπες. Ο Χορταριάς αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους δύο μήνες μετά την ανακοίνωσή της ποινής. Ο Δημόπουλο εκτίει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του. Οι τέσσερις αστυνομικοί που δικάζονταν απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες ήταν ακροδεξιοί. Οι μπάτσοι που ήταν παρόντες είτε κοιτούσαν αμέτοχοι είτε συνέβαλαν στον θάνατο ενός ανθρώπου, στην περίπτωση του Παύλου μάλιστα μια μπατσίνα που ήταν παρούσα παρασημοφορήθηκε!. Τα ΜΜΕ ως η τέταρτη εξουσία προσπάθησαν να θάψουν και στη συνέχεια να παραποιήσουν και τα δύο περιστατικά για να δικαιολογήσουν τους δολοφόνους. Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε τέλεια.

…Αθώοι δημοσιογράφοι αθώοι αστυνομικοί αθώοι δικαστικοί υπάλληλοι αθώοι ευυπόληπτοι πολίτες.

Αναρχικό Στέκι Utopia A.D.