ΟΧΙ ΣΤΗ «ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ»

ΟΧΙ ΣΤΗ «ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ»

Μετά από δύο χρόνια καταστροφικής διαχείρισης του Sars-Cov-2 από τις περισσότερες κυβερνήσεις αλλά και από τον περίφημο «Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» (Π.Ο.Υ.), που ως βασικό αποτέλεσμα είχε την υποβάθμιση των συστημάτων υγείας, την αναγωγή των πάντων σε «ατομική ευθύνη», την τεράστια οικονομική και ψυχική επιβάρυνση των πληθυσμών και την πρωτοφανή περιστολή ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο ίδιος αυτός «Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», έχοντας λάβει το πράσινο φως και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επεξεργάζεται ένα παγκόσμιας ισχύος δεσμευτικό νομοθέτημα γύρω από τον τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισης των επόμενων πανδημιών, με τη μετατροπή του ίδιου του Π.Ο.Υ. σε ένα είδος υπερεθνικού και υπερκυβερνητικού διευθυντικού οργάνου. 

Ήδη, ένα «Διακυβερνητικό Όργανο Διαπραγμάτευσης» που σχηματίσθηκε για το σκοπό αυτό, ξεκίνησε τις εργασίες του από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 και θα τις συνεχίσει στις 6-8 Ιουνίου. Επίσης, στη Γενική Συνέλευση του Π.Ο.Υ. που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 28 Μαΐου στη Γενεύη, αυτό είναι ένα από τα βασικά θέματα.

Για τους παραπάνω σχεδιασμούς δεν θα μπορούσαμε ποτέ να περιμένουμε ενημέρωση ή εναντίωση από τα πλήρως ελεγχόμενα ΜΜΕ και από την άτυπη συμπολίτευση των συστημικών κομμάτων, δεξιών και δήθεν αριστερών, που με την υγειονομική τρομοκρατία προετοίμασαν γερές βάσεις για τη δυστοπία του μέλλοντος. Τα ψευδή αφηγήματά τους κατέρρευσαν το ένα μετά το άλλο και είναι όλοι τους υπόλογοι για τις απαράδεκτες και φασιστικές μεθοδεύσεις και επιβολές που υποστήριξαν πλήρως και εξακολουθούν να υποστηρίζουν. 
 
Ως ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην επεξεργασία τέτοιου είδους διεθνών νομοθετημάτων ερήμην των λαών και των κοινωνιών, ειδικά από κέντρα λήψης αποφάσεων και φορείς όπως ο «Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», που κατ’ επανάληψη έχει κατηγορηθεί για μεροληπτική πολιτική υπέρ των πάσης φύσεως οικονομικών συμφερόντων που τον χρηματοδοτούν αδρά. 
 
Ο προϋπολογισμός του Π.Ο.Υ. αποτελείται από συνεισφορές των Κρατών Μελών που καλύπτουν λιγότερο από το 20%, ενώ πάνω από το 80% προέρχεται από εθελοντικές και σκόπιμες συνεισφορές από δημόσιους ή ιδιωτικούς χορηγούς, κυρίως ιδρύματα και φαρμακευτικές εταιρείες. Για παράδειγμα, περισσότερο από το 14% του συνολικού προϋπολογισμού του ΠΟΥ προέρχεται από το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, που είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης χορηγός του. 
 
Εκφράζουμε ειδικότερα τους έντονους φόβους μας ότι σκοπός της προωθούμενης «παγκόσμιας πανδημικής συνθήκης» θα είναι: 
α) Η περαιτέρω υποβάθμιση των δημόσιων συστημάτων υγείας, 
β) Η περαιτέρω περιστολή του δικαιώματος αυτεξούσιου του ανθρωπίνου σώματος και γενικότερα των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, 
γ) Η παροχή ευκαιριών απεριόριστων κερδών στις φαρμακευτικές εταιρείες, 
δ) Η κρατική χρηματοδότηση ηθικά αμφισβητήσιμων ερευνητικών και ιατρικών πειραμάτων, καθώς και ενδεχόμενος εξαναγκασμός των πολιτών να υποταχθούν σε αυτά, 
ε) Η καταπολέμηση εναλλακτικών θεραπειών που είναι ασυμβίβαστες με τα συμφέροντα των ισχυρών χορηγών του Π.Ο.Υ., 
στ) Η εξασφάλιση στον Π.Ο.Υ., σε ένα ιδιωτικό επί της ουσίας ίδρυμα, απεριόριστης εξουσίας σε βάρος της κυριαρχίας των λαών. 
 
Λέμε λοιπόν ΟΧΙ στην προωθούμενη «Διεθνή Συνθήκη για τις Πανδημίες». 
 
Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία και χωρίς δημοκρατία! 
 
CONTRA DYSTOPIA
 
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 
 
Μέτωπο Εκπαιδευτικών ΜΑΖΙ 
 
ΔΕΥΔΗΒ