ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.

Δύο χρόνια τώρα μας προετοίμαζαν για πόλεμο. Πόλεμο ενάντια στη λογική, στο ένστικτό μας, στην επιστήμη (την πραγματική ε). Πόλεμο ενάντια στα ένστικτα ανυποταξίας και απειθαρχίας μας. Πόλεμο ενάντια στην αυτοδιάθεση των σωμάτων και των δημόσιων χώρων. Πόλεμο ενάντια στον αυτοκαθορισμό του χώρου και του χρόνου μας και των σχέσεών μας.
Κι αφού όλα αυτά μπήκαν επιτέλους σε κουτάκια κι ο υγιεινιστής χίπστερ νομιμόφρων του σήμερα στρατιωτικοποιήθηκε επαρκώς μέσα από πρωθυπουργικά διαγγέλματα, χυδαία προπαγάνδα, στέρηση εξόδου από το σπίτι του ή άδεια εξόδου με κωδικό και πιστοποιητικά έγκρισης εργασίας και κατανάλωσης, ήρθε η ώρα να αλλάξει την “ιατρική” μάσκα γουρουνιού με την χακί ή τη μάσκα αερίων και να μετατραπεί σε πραγματικό γουρούνι. Και “προνόμια” του αυτή την φορά ίσως να είναι ότι θα εξαιρεθεί από την πρώτη γραμμή μάχης, την οποία θα απαρτίσουμε οι ανεμβολίαστοι (ή αλλιώς αντιεξουσιαστές).
Κι όχι δεν θα ψαρώσουμε από τη δακρύβρεχτη προπαγάνδα για το φασιστικό μόρφωμα που η ευρωατλαντική συμμαχία εγκαθίδρυσε στην Ουκρανία, που μπροστά του η χρυσή αυγή μοιάζει με νηπιαγωγείο. Ούτε και θα συγκινηθούμε με τον καπιταλιστή φασίστα Πούτιν, στο όνομα αναμνήσεων από την ΕΣΣΔ. Και φυσικά δεν δίνουμε δεκάρα για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και κάθε άλλη μορφή υπερεθνικής ολοκλήρωσης.
Και δεν πρόκειται να περάσουμε τις ζωές μας μπροστά από τις οθόνες με τη νέα λίστα Πέτσα να κουνά πολεμικές σημαίες. Ούτε και να μπούμε στο τριπάκι “μένουμε Ευρώπη”/”μένουμε σπίτι”/”μένουμε Κίεβο”. Ούτε και να ψάξουμε να βρούμε έρεισμα για τη βιαιότητα και φρίκη του πολέμου στα συμφέροντα των κρατών και τις γεωπολιτικές τους στρατηγικές. Η γεωπολιτική δεν είναι παρά η βιοπολιτική που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια σε μεγάλη κλίμακα.
Και για να μη γελιόμαστε, η αποκαλούμενη από κάποιους “νέα τάξη πραγμάτων”, παρότι παγκόσμια κι υπερεθνική, πατά στην ιδεολογική και όχι μόνο δύναμη της κατασκευής του έθνους-κράτους.
Για να εξηγούμαστε λοιπόν:
Σκατά στον Πούτιν, σκατά στα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Ουκρανίας, σκατά στα κροκοδείλια δάκρυα των αρχιφασιστών της ευρωατλαντικής συμμαχίας, σκατά στις “επαναστατικές” οργανώσεις που κραδαίνουν ουκρανικές σημαίες στο Σύνταγμα (άλλα φοβήθηκαν να κατέβουν με τον ιό, μη τυχόν και τους πουν φασίστες), σκατά στα πιστοποιητικά φρονημάτων, υγειονομικών ή πολεμικών, σκατά στον ιμπεριαλισμό, σκατά στις υπερεθνικές οργανώσεις, σκατά στα έθνη-κράτη.
Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια σας!
υγ. Αναμένουμε το επόμενο επεισόδιο-λέγε με ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, διαδικτυακή ασφάλεια, κλιματική αλλαγή ή ό,τι άλλο επιλέξουν για να μας παίξουν στα δάχτυλα.